En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

L'activitat física redueix el risc de malaltia cardiovascular

L’exercici físic modifica l'ADN i redueix així el risc de malaltia cardiovascular. Així ho constata una recerca liderada per investigadors de l'Institut Hospital del Mar…

16 gener 2020

Comparteix
L’exercici físic modifica l'ADN i redueix així el risc de malaltia cardiovascular. Així ho constata una recerca liderada per investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques que revela que l'activitat vigorosa provoca modificacions químiques en l'ADN. En aquest sentit, “l’exercici físic pot influir en els nostres gens, són canvis que fan que els gens es puguin veure amb claretat en certs tipus de cèl·lules”, ha explicat en declaracions a Ràdio Estel, Anna Fernández, una de les investigadores d’aquest grup de recerca. El procés químic s'anomena metilació i fa que alguns gens s'expressin o s'inhibeixin i això influeix en la síntesi de proteïnes.
Tal com ha explicat Alba Fernández al programa A Primera Hora, “els resultats d’aquesta investigació indiquen que l'activitat física quan es combina amb exercicis d’activitat moderada, per exemple, caminar cada dia de forma ràpida o practicar algun esport durant, com a mínim, 30 minuts, actua sobre el metabolisme dels triglicèrids.Un elevat grau d’aquests tipus de lípids suposa un factor de risc de malaltia cardiovascular”.  
En aquesta investigació també hi han participat l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras i la Facultat de Medicina de la UViC-UCC.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció