L’exercici físic modifica l'ADN i redueix així el risc de malaltia cardiovascular. Així ho constata una recerca liderada per investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques que revela que l'activitat vigorosa provoca modificacions químiques en l'ADN. En aquest sentit, “l’exercici físic pot influir en els nostres gens, són canvis que fan que els gens es puguin veure amb claretat en certs tipus de cèl·lules”, ha explicat en declaracions a Ràdio Estel, Anna Fernández, una de les investigadores d’aquest grup de recerca. El procés químic s'anomena metilació i fa que alguns gens s'expressin o s'inhibeixin i això influeix en la síntesi de proteïnes.
Tal com ha explicat Alba Fernández al programa A Primera Hora, “els resultats d’aquesta investigació indiquen que l'activitat física quan es combina amb exercicis d’activitat moderada, per exemple, caminar cada dia de forma ràpida o practicar algun esport durant, com a mínim, 30 minuts, actua sobre el metabolisme dels triglicèrids.Un elevat grau d’aquests tipus de lípids suposa un factor de risc de malaltia cardiovascular”.
En aquesta investigació també hi han participat l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras i la Facultat de Medicina de la UViC-UCC.
Pots tornar a escoltar AQUÍ