En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

L'Ajuntament de Barcelona reclama més implicació de la Generalitat per solucionar la manca d'habitatge social a la ciutat

Demana al govern català que faci una aportació de pisos a la mesa d'emergència "proporcional" a la que ha fet el consistori.

10 febrer 2022

Redacció

Comparteix

Els serveis socials de Barcelona han atès des de l'inici de la pandèmia una quarta part més de persones que fa dos anys. A més, del total de persones ateses, gairebé el 25% no hi havien anat mai abans. La pandèmia ha afectat greument en molts àmbits, però sobretot ha impactat en l'habitatge. Per això, dels 41 milions d'euros que l'Ajuntament de Barcelona va destinar a mesures d'urgència, més de la meitat, uns 25 milions s'han destinat a evitar que les persones més vulnerables es quedin sense llar. Però això no és suficient.

La feminització de la pobresa
Una madre caminando bajo un puente con un carrito de niño. iStock.

Segons la comissionada de Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona, Sonia Fuertes, en temes d'habitatge el consistori "no pot actuar sol" perquè "ni pot fer lleis ni les pot canviar" i, per això només es limiten a aplicar "mesures d'urgència", com ara pagar pensions perquè les persones que es queden sense casa tinguin un lloc per dormir. Aquesta reclamació l'ha feta en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel'.

"Hem d'actuar davan una tempesta perfecta", ha lamentat Sonia Fuertes, comissionada d'acció social de l'Ajuntament de Barcelona

A més, l'Ajuntament ha aportat 850 habitatges a la mesa d'emergència, on també hi ha la Generalitat. Per això, la comissionada ha reclamat que el govern català "faci una aportació de pisos proporcional a la del consistori", per pal·liar la manca d'habitatge social a la ciutat. "Necessitem una empenta a la mesa d'emergència, però també un impuls a escala estatal", ha sentenciat Fuertes. Tot i aquesta demanda per resoldre la manca d'habitatge social, reconeix que "no és fàcil" trobar pisos a Barcelona que es puguin destinar a habitatge social i, a més, s'afegeix la dificultat a construir habitatge nou és un procés lent. "Hem d'actuar davant una tempesta perfecta", lamenta Sonia Fuertes.

Creix l'atenció a les dones

Els serveis socials de Barcelona també han detectat que el 63% de les persones que per primera vegada s'han adreçat a demanar ajuda són dones. Estem davant una "feminització de la pobresa", ha explicat Fuertes. Això es detalla per múltiples factors, però sobretot perquè la majoria són dones que estan soles al capdavant de famílies monoparentals "amb feines temporals i precàries que fan molt difícil la conciliació", ha dit la comissionada de serveis social de Barcelona.

Entrevista a Sonia Fuertes, comissionada d'Acció Social de l'Ajuntament de Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció