PAPA FRANCESC
L'alcaldessa de Lampedusa diu que, "gràcies a la visita del Papa a l'illa, Europa ha posat la immigració a l'agenda"
L’alcaldessa de Lampedusa, Giuseppina Nicolini, ha destacat aquest dijous la importància que va tenir, per a aquesta illa i per al conjunt d’Europa, la visita…
7 juliol 2016
@IgnasiMiranda, 
L’alcaldessa de Lampedusa, Giuseppina Nicolini, ha destacat aquest dijous la importància que va tenir, per a aquesta illa i per al conjunt d’Europa, la visita que el Papa Francesc va fer-hi ara fa tot just tres anys. En aquell moment, Francesc va avisar sobre la creixent indiferència que moltes persones i països mostraven, allunyant-se de l’estil del bon samarità. En aquella històrica visita del Papa ara fa tres anys a Lampedusa, al sud d’Itàlia, va denunciar per primera vegada l’existència d’una globalització de la indiferència. L’alcaldessa de l’illa ha assegurat que hi ha un abans i un després d’aquella històrica estada de Francesc. "Com a alcaldessa, recordo un dia que va marcar la història de la meva illa i també de la política a la Mediterrània", ha comentat. En la mateixa línia, Nicolini ha dit que "no s'hauria vist mai que Europa, amb les seves institucions, posa el tema de la immigració a la seva agenda si el Sant Pare no hagués estat a Lampedusa".
D'altra banda, l'alcaldessa de Lampedusa ha elogiat igualment "la gran emoció i la consciència que les coses canviarien", referint-se al pontífex. També ha assegurat que "personalment aquell viatge de Francesc és un dels records més bonics" que conserva "no només com un fet de l'alcaldia, sinó de la pròpia vida". Giuseppina Nicolini ha dit, sobre el moment actual, que "l'illa té acollides ara 300 persones" i que "s'ha tancat ja la pàgina de les grans emergències, principal preocupació de Lampedusa fins al 2013, i no hi ha hagut més aglomeracions al centre d'acollida, motiu principal de les grans crítiques". L'alcaldessa, a més, ha explicat que "es continuen rebent persones i, sobretot, en coordinació amb el port més proper per a les situacions que requereixen assistència més urgent per a casos com ara dones embarassades, nens i malalts". Giuseppina Nicolini ha expressat també el seu desig que Europa revisi les seves polítiques migratòries i sigui més fidel a la seva ànima acollidora.
Condemnat Ángel Lucio Vallejo pel cas Vatileaks 2
El president del Tribunal de l’Estat de la Ciutat del Vaticà, Giuseppe Dalla Torre, ha llegit aquest mateix dijous a la tarda la sentència sobre el procés iniciat a finals de novembre per apropiació i divulgació il•lícita de documents reservats, l’anomenat Vatileaks 2. El jutge condemna Ángel Lucio Vallejo Balda a 18 mesos de reclusió i Francesca Immacolata Chaouqui, a 10 mesos, mentre que Nicola Maio ha estat absolt.
En el cas de Gianluigi Nuzzi i Emiliano Fittipaldi, el magistrat explica que els fets sobre els quals se’ls acusa es van produir fora de l’àmbit jurisdiccional del tribunal i, per tant, hi ha un defecte jurídic”. La condemna a Vallejo Balda es fonamenta, segons la sentència, en el fet que s’apropia il•legítimament i revela notícies i documents la divulgació dels quals està prohibida.
Nova veu de la Santa Seu per la pau a Colòmbia
Finalment destaquem que Humberto González Franco, oficial de la Pontifícia Comissió per a l'Amèrica Llatina, ha valorat aquest dijous molt positivament la signatura de l'acord "d’alto el foc"entre el Govern Colombià i les FARC. Ha assegurat que "és una bona notícia per al poble colombià, així com el primer pas per aconseguir una pau duradora". Referint-se al paper dels catòlics colombians en aquest procés de pau, González Franco ha afirmat que "l'Església ha estat sempre atenta a aquesta situació i ha treballat de part de les víctimes, des de la proximitat l’acompanyament al seu procés de dolor, de desplaçament, de situacions de violència, i guarint ferides amb la misericòrdia i la compassió com ens ho demana el Papa Francesc".
Humberto González Franco ha expressat el seu desig que “tothom pregui perquè aquest procés de pau arribi al seu objectiu pacificador de Colòmbia”. En aquesta línia, ha destacat la importància de perseverar en "un camí que acabi amb els odis i faci triomfar el perdó, amb pedagogia i amb intel•ligència, però amb un horitzó clar i a l’estil de Jesús, que va defensar aquest perdó des de la mateixa creu".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 7 de juliol.