En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

L'Aplec de l'Esperit, en directe a Ràdio Estel aquest dissabte

Ràdio Estel obre les portes, aquest dissabte 19 de maig, a la trobada de joves de les diòcesis amb seu a Catalunya: l’Aplec de l’Esperit.…

17 maig 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Ràdio Estel obre les portes, aquest dissabte 19 de maig, a la trobada de joves de les diòcesis amb seu a Catalunya: l’Aplec de l’Esperit. A partir de les 18.45 h, en directe des de Tortosa, compartirem amb els oients un programa especial sobre la jornada, amb la celebració central precedida de testimonis i explicacions sobre el que es viu en aquesta experiència d'Església, promoguda des de les Delegacions de Joventut. Després dels minuts inicials, transmetrem a partir de les 19.15 h ll'Eucaristia, des de la Catedral de Tortosa, presidida per l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i concelebrada pel pastor amfitrió, Enric Benavent, i la resta de bisbes de Catalunya. La Missa s'acabarà amb un enviament a proposar Jesucrist enmig del món.

L'Aplec de l'Esperit 2018, amb el lema "Crist és la vida", començarà amb un acte de benvinguda a les 14.00 h. al Parc Teodor González, un inici precedit per l'arribada i l'acollida amb animació i dinar. A les 16.00h, es faran diverses activitats per la ciutat de Tortosa que donaran pas a l'Eucaristia de Pentecosta a la Catedral. A les 22.30, després del sopar,  hi haurà un concert del grup Worship Central i, després, la pregària final del dia amb Worship.cat. La trobada, per a la qual s'espera la presència de més d'un miler de joves, tindrà continuïtat diumenge al matí a Sant Carles de la Ràpita, amb una activitat al Passeig Marítim a les 10.30 h i una celebració de renovació de les promeses del baptisme al Parc de Garbí. L'Aplec s'acabarà amb un dinar popular.

Aquesta vetllada, en la vigília de Pentecosta, és un nou espai religiós dins els esdeveniments extraordinaris que sempre volem cobrir. Per fer-ho, comptem amb a la generosa col·laboració econòmica i logística de les entitats, delegacions eclesials, associacions, organismes i moviments implicats en cada cas. Aquesta vegada, agraïm l’aportació de la Tarraconense, que fa possible l’arribada de l’Aplec de l’Esperit a molta gent.

L'Aplec de l'Esperit es va celebrar per primera vegada l'any 1978 a Siurana (Alt Empordà). Després ha tingut continuïtat els anys 1982 a Solsona, el 1985 a Poblet, el 1988 a Lleida, el 1991 a Manresa, el 1994 a Girona, el 1998 a Vilafranca del Penedès, el 2002 a la Seu d'Urgell, el 2007 a Tarragona, el 2010 a Terrassa, el 2014 a Banyoles i aquest 2018 a Tortosa.

Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció