En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

L'arquebisbe de Panamà reclama "un nou lideratge de la joventut"

José Domingo Ulloa, arquebisbe de Panamà, ha estat present aquest divendres, en directe, en el programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel. Ha compartit…

16 març 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
José Domingo Ulloa, arquebisbe de Panamà, ha estat present aquest divendres, en directe, en el programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel. Ha compartit col·loqui amb Josep Maria Turull, rector del Seminari Conciliar de Barcelona, Samuel Gutiérrez, seminarista, i Ana Lourdes Bernal Ulloa, panamenya compromesa en la pastoral amb joves a Barcelona. L'arquebisbe Ulloa ha dit que, a la Conferència Quaresmal de la Basílica de la Concepció de Barcelona aquest diumenge, parla "del lideratge de la joventut", alhora que ha centrat l'objectiu d'aquesta activitat a "invitar els joves a participar en la Jornada Mundial convocada per al gener de 2019". Ha explicat que els organitzadors "estan emfatitzant en la motivació a moltes famílies perquè puguin acollir a casa seva els joves, amb l'objectiu d'arribar a les 200.000 llars". D'altra banda, ha comentat que "l'equip ja té enllestida la logística, els materials i el transport, entre altres coses".

Ulloa ha destacat que "aquesta és l'hora de la joventut" i que "ells són protagonistes i gestors, cosa que dóna aires d'esperança a l'Església i al món". L'arquebisbe de Panamà ha admès que "el jove necessita ser escoltat i que li donem espais reals dins la pròpia Església", i s'ha mostrat "preocupat pel repte que tenim a l'hora de practicar la manera de portar els nois i noies a l'experiència de Déu". De cara a aquesta tercera JMJ presidida pel Papa Francesc, el prelat panameny ha dit que espera del pontífex "frases emblemàtiques com van ser les famoses 'hagan lío en las diócesis, a Rio de Janeiro 2013, o 'no hay que balconear' i 'jóvenes de sofá', en aquest cas a Cracòvia 2016". Igualment ha reivindicat la força del lema "Faci's en mi segons la teva paraula", "una frase de Maria que ofereix un to molt vocacional a la Jornada Mundial".

L'arquebisbe José Francisco Ulloa ha recordat que "els temps que vivim a nivell mundial requereixen un nou lideratge juvenil a l'Església i en el món, temes en què se centra la Conferència Quaresmal d'aquest diumenge a Barcelona, també amb la gran figura del Papa Francesc, que ens porta l'aire fresc a l'Església". A més, ha destacat que "el Sant Pare ha emfatitzat el discerniment vocacional, insistint que tenim l'exemple en Maria". De Panamà, ha subratllat el fet que "l'Església ha reforçat molt, darrerament, el paper dels laics, cosa que de vegades es veu negativament per la manca de vocacions sacerdotals, però és molt positiu, això mentre tot el país vibra per la imminent JMJ".

Per la seva banda, Josep Maria Turull ha dit que el lema del Dia del Seminari, "Apòstols dels Joves", "té a veure totalment amb el Sínode dels Bisbes que es farà a l'octubre, amb un element fonamental, que és el discerniment, per a la pastoral vocacional". En aquesta línia, ha afegit que "la joventut que tenen la majoria dels joves fa que estimulin molts nois i noies a respondre a la crida a través de la pastoral vocacional". Samuel Gutiérrez, que es troba en el tercer any d'estudi i formació al Seminari Conciliar de Barcelona, ha assegurat que està "content i en un ambient molt agradable", alhora que ha qualificat de "privilegi viure uns anys d'estudi, pregària i contacte amb la vida de parròquia".

I Ana Lourdes Bernal ha explicat que està "ajudant des de Barcelona", on viu des de fa dos anys, "per aconseguir moure el màxim nombre de joves possible a participar en la Jornada Mundial de la Joventut Panamà 2019".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 16 de març.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció