En directe

Fabricació Pròpia

ESGLÉSIA CATALUNYA

L'arquebisbe Joan-Josep Omella serà nou cardenal el 28 de juny

El Papa ha anunciat aquest diumenge al migdia la convocatòria, per al dimecres 28 de juny, d'un nou Consistori en què seran creats 5 nous…

21 maig 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha anunciat aquest diumenge al migdia la convocatòria, per al dimecres 28 de juny, d'un nou Consistori en què seran creats 5 nous cardenals. Un d'ells és l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, que rebrà el birret només dos mesos després que el seu predecessor, el cardenal Lluís Martínez Sistach, hagi deixat de ser elector en haver complert 80 anys. En el moment de l'anunci, Francesc ha dit que "la seva provinença de diverses zones del món manifesta la catolicitat de l'Església difosa per tota la terra". També ha comentat que "l'assignació d'un títol o una diaconia per a una parròquia de Roma testimonia la seva pertinença la diòcesi de Roma, que presideix en la caritat".

Els nous purpurats provenen de Mali, Espanya, Suècia, Laos i El Salvador. Aquests són els noms: Joan-Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, Gregorio Rosa Chávez, bisbe auxiliar de San Salvador (El Salvador), Jean Zerbo, arquebisbe de Bamako (Mali), Anders Arborelius, bisbe d'Estocolm (Suècia), i Louis-Marie Ling Mangkhanekhoun, vicari apostòlic de Paksé (Laos)

Joan-Josep Omella, que parla català perquè va néixer a La Franja aragonesa del sud, va néixer el 21 d’abril de 1946 a la localitat de Queretes, a la província de Terol. Va estudiar al Seminari de Saragossa i en centres de formació dels Pares Blancs a Lovaina i Jerusalem. El 20 setembre 1970 va rebre l'ordenació sacerdotal i, en el seu ministeri, va treballar com a coadjutor i com a rector. Entre els anys 1990 i 1996, va ser a vicari episcopal a la diòcesi de Saragossa, amb Elías Yanes com a arquebisbe. Va ser també missioner al Zaire, l’actual República Democràtica del Congo, durant un any.
El 1996 va ser nomenat bisbe auxiliar de Saragossa, i tres anys després, el 1999, va passar a ser bisbe de la diòcesi de Barbastre-Montsó. Entre el 2002 i el 2008, Omella va ser president de la Comissió Episcopal de Pastoral Social, un càrrec per al qual va ser elegit novament per la Conferència Episcopal Espanyola el 2014 i que va deixar en l'última plenària, al març passat, per incorporar-se al Comitè Executiu. A més, entre altres serveis, ha estat consiliari de Mans Unides. El mateix 2014 va ser designat pel Papa Francesc membre de la Congregació per als Bisbes, que té un paper important en el nomenament dels bisbes en l'Església Catòlica. El 6 de novembre de 2015, després d'uns any com a bisbe de Calahorra-La Calzada-Logronyo, el Papa Francesc va nomenar Joan-Josep Omella arquebisbe de Barcelona. Va entrar a la diòcesi i va prendre possessió el 26 de desembre del mateix any en una celebració solemne a la Catedral.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024