En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

L'Associació Defensa dels Drets de l'Animal celebra el nou codi civil que deixa de qualificar els animals com a "objectes"

En canvi, lamenta el bloqueig que pateix al Congrés la nova llei de protecció animal.

4 gener 2022

Redacció

Comparteix

Aquest dimecres entra en vigor la reforma del codi civil que, entre altres coses, considera a les mascotes membres d'una família i éssers vius dotats de sensibilitat. Aquest és un primer pas que celebren les entitats animalistes, però, en canvi, el que preocupa és que des de fa mesos hi ha una nova llei de protecció animal encallada al Congrés. En una entrevista a Ràdio Estel, la presidenta de l'Associació Defensa dels Drets de l'Animal (ADDA), Carmen Méndez, ha explicat que "era previsible" que la llei es bloquegi "perquè quan una llei toca determinats interessos d'un sector es pressiona perquè no tiri endavant".

"Era previsible que la llei es bloquegés, perquè quan una llei toca determinats interessos d'un sector, es pressiona perquè no tiri endavant"

Segons l'associació, aquesta llei posarà en ordre i unificarà els criteris per a totes les comunitats autònomes que ara no seguien un mateix criteri. Per exemple, una de les coses que ha de regularitzar és el sacrifici animal. Méndez ha explicat que ara hi ha comunitats autònomes que "maten" animals que es troben abandonats. Catalunya i Madrid són les úniques comunitats que prohibien aquesta pràctica.

Una altra de les novetats de la nova llei és que les persones que vulguin tenir un gos, hauran de fer un curs per poder-ne tenir un i així garantir que l'amo de l'animal està capacitat per fer-se'n càrrec. Des de l'ADDA creuen que d'aquesta manera s'evitarà la compra compulsiva d'animals.

Respecte a l'entrada en vigor del nou codi civil, des d'ADDA ho celebren, però admeten que "ja fa anys que s'hagués hagut de fer" perquè és un mandat de la Unió Europea que ve de l'any 2007. "El nou codi és un gran pas per deixar de valorar els animals com uns objectes", sentencien des de l'associació animalista.

Entrevista a Carme Méndez, presidenta de l'Associació Defensa dels Drets de l'Animal (ADDA)

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció