En directe

La Caravana

SOCIETAT

L'Associació Defensa dels Drets de l'Animal celebra el nou codi civil que deixa de qualificar els animals com a "objectes"

En canvi, lamenta el bloqueig que pateix al Congrés la nova llei de protecció animal.

4 gener 2022

Redacció

Comparteix

Aquest dimecres entra en vigor la reforma del codi civil que, entre altres coses, considera a les mascotes membres d'una família i éssers vius dotats de sensibilitat. Aquest és un primer pas que celebren les entitats animalistes, però, en canvi, el que preocupa és que des de fa mesos hi ha una nova llei de protecció animal encallada al Congrés. En una entrevista a Ràdio Estel, la presidenta de l'Associació Defensa dels Drets de l'Animal (ADDA), Carmen Méndez, ha explicat que "era previsible" que la llei es bloquegi "perquè quan una llei toca determinats interessos d'un sector es pressiona perquè no tiri endavant".

"Era previsible que la llei es bloquegés, perquè quan una llei toca determinats interessos d'un sector, es pressiona perquè no tiri endavant"

Segons l'associació, aquesta llei posarà en ordre i unificarà els criteris per a totes les comunitats autònomes que ara no seguien un mateix criteri. Per exemple, una de les coses que ha de regularitzar és el sacrifici animal. Méndez ha explicat que ara hi ha comunitats autònomes que "maten" animals que es troben abandonats. Catalunya i Madrid són les úniques comunitats que prohibien aquesta pràctica.

Una altra de les novetats de la nova llei és que les persones que vulguin tenir un gos, hauran de fer un curs per poder-ne tenir un i així garantir que l'amo de l'animal està capacitat per fer-se'n càrrec. Des de l'ADDA creuen que d'aquesta manera s'evitarà la compra compulsiva d'animals.

Respecte a l'entrada en vigor del nou codi civil, des d'ADDA ho celebren, però admeten que "ja fa anys que s'hagués hagut de fer" perquè és un mandat de la Unió Europea que ve de l'any 2007. "El nou codi és un gran pas per deixar de valorar els animals com uns objectes", sentencien des de l'associació animalista.

Entrevista a Carme Méndez, presidenta de l'Associació Defensa dels Drets de l'Animal (ADDA)

0:00 / 0:00

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció