En directe

Fabricació pròpia

SOCIETAT

L'Associació Defensa dels Drets de l'Animal celebra el nou codi civil que deixa de qualificar els animals com a "objectes"

En canvi, lamenta el bloqueig que pateix al Congrés la nova llei de protecció animal.

4 gener 2022

Redacció

Comparteix

Aquest dimecres entra en vigor la reforma del codi civil que, entre altres coses, considera a les mascotes membres d'una família i éssers vius dotats de sensibilitat. Aquest és un primer pas que celebren les entitats animalistes, però, en canvi, el que preocupa és que des de fa mesos hi ha una nova llei de protecció animal encallada al Congrés. En una entrevista a Ràdio Estel, la presidenta de l'Associació Defensa dels Drets de l'Animal (ADDA), Carmen Méndez, ha explicat que "era previsible" que la llei es bloquegi "perquè quan una llei toca determinats interessos d'un sector es pressiona perquè no tiri endavant".

"Era previsible que la llei es bloquegés, perquè quan una llei toca determinats interessos d'un sector, es pressiona perquè no tiri endavant"

Segons l'associació, aquesta llei posarà en ordre i unificarà els criteris per a totes les comunitats autònomes que ara no seguien un mateix criteri. Per exemple, una de les coses que ha de regularitzar és el sacrifici animal. Méndez ha explicat que ara hi ha comunitats autònomes que "maten" animals que es troben abandonats. Catalunya i Madrid són les úniques comunitats que prohibien aquesta pràctica.

Una altra de les novetats de la nova llei és que les persones que vulguin tenir un gos, hauran de fer un curs per poder-ne tenir un i així garantir que l'amo de l'animal està capacitat per fer-se'n càrrec. Des de l'ADDA creuen que d'aquesta manera s'evitarà la compra compulsiva d'animals.

Respecte a l'entrada en vigor del nou codi civil, des d'ADDA ho celebren, però admeten que "ja fa anys que s'hagués hagut de fer" perquè és un mandat de la Unió Europea que ve de l'any 2007. "El nou codi és un gran pas per deixar de valorar els animals com uns objectes", sentencien des de l'associació animalista.

Entrevista a Carme Méndez, presidenta de l'Associació Defensa dels Drets de l'Animal (ADDA)

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció