En directe

Fabricació pròpia

RÀDIO ESTEL

"L'atac del govern espanyol a TV3 és brutal, és sagnant"

Els productors catalans i l’Acadèmia del cinema català adverteixen del risc de paràlisi dels rodatges catalans per les retallades a la producció externa de TV3,…

15 gener 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Els productors catalans i l’Acadèmia del cinema català adverteixen del risc de paràlisi dels rodatges catalans per les retallades a la producció externa de TV3, degut al requeriment per part del govern espanyol de l’IVA retroactiu a TV3. Una situació que va portar divendres passat al president de la Federació de productores de Catalunya, Raimon Masllorens, a convocar una roda de premsa a la seu de l'SGAE. A la primera hora de la Fórmula Estel ha afirmat: “L'atac que està sofrint TV3 per part del govern espanyol és brutal, és sagnant, l'estan torpedejant per terra, mar i aire. Ho condemnem absolutament. No només TV3 sinó també la cultura catalana per molts altres àmbits”, i ha proposat que el Consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals de Catalunya no prengui “decisions tant dràstiques quan en qüestió de setmanes hi haurà un govern, perquè és un tema greu i de gran magnitud”. 
L’expresidenta de Càritas Catalunya, Carme Borbonés, i la tècnica de migració i diversitat de Justícia i Pau, Anna Sangrà, han convidat a viure la immigració no com un fet odinari, sinó com un problema que requereix implicació i resposta. A El Pensament del Dia, ha dit Borbónes, són “realitats que sovint se'ns mostren pels mitjans de comunicació i ara han passat a ser notícies ordinàries, malauradament, quotidianes”, mentres que Sangrà ha dit, a El Comentari de l'Actualitat: “És important parlar aquesta setmana de les migracions, com hauríem de fer cada dia: són fets que no surten a les notícies. L'any passat més de 27.000 persones van arribar només a les costes espanyoles de manera irregular saltant la tanca o en pastera. 67 milions persones al món fugen de casa seva per guerres o violència”. Aquest dissabte 20 de gener del 2017 es celebra la vetlla de pregaria davant del Centre Internament Estrangers, de la Zona Franca, a les 18h.
I aquest dilluns, que és notícia la sentència del Cas Palau, el jurista i professor de l’ISCREB, Eulogi Broto, ha fet la prèvia i a parlat d’altres temes judicials a Vist Per Sentència.
Recupera la Fórmula Estel informativa (8 del matí / 9 del matí-Vist per sentència)

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció