En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

"L'atac del govern espanyol a TV3 és brutal, és sagnant"

Els productors catalans i l’Acadèmia del cinema català adverteixen del risc de paràlisi dels rodatges catalans per les retallades a la producció externa de TV3,…

15 gener 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Els productors catalans i l’Acadèmia del cinema català adverteixen del risc de paràlisi dels rodatges catalans per les retallades a la producció externa de TV3, degut al requeriment per part del govern espanyol de l’IVA retroactiu a TV3. Una situació que va portar divendres passat al president de la Federació de productores de Catalunya, Raimon Masllorens, a convocar una roda de premsa a la seu de l'SGAE. A la primera hora de la Fórmula Estel ha afirmat: “L'atac que està sofrint TV3 per part del govern espanyol és brutal, és sagnant, l'estan torpedejant per terra, mar i aire. Ho condemnem absolutament. No només TV3 sinó també la cultura catalana per molts altres àmbits”, i ha proposat que el Consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals de Catalunya no prengui “decisions tant dràstiques quan en qüestió de setmanes hi haurà un govern, perquè és un tema greu i de gran magnitud”. 
L’expresidenta de Càritas Catalunya, Carme Borbonés, i la tècnica de migració i diversitat de Justícia i Pau, Anna Sangrà, han convidat a viure la immigració no com un fet odinari, sinó com un problema que requereix implicació i resposta. A El Pensament del Dia, ha dit Borbónes, són “realitats que sovint se'ns mostren pels mitjans de comunicació i ara han passat a ser notícies ordinàries, malauradament, quotidianes”, mentres que Sangrà ha dit, a El Comentari de l'Actualitat: “És important parlar aquesta setmana de les migracions, com hauríem de fer cada dia: són fets que no surten a les notícies. L'any passat més de 27.000 persones van arribar només a les costes espanyoles de manera irregular saltant la tanca o en pastera. 67 milions persones al món fugen de casa seva per guerres o violència”. Aquest dissabte 20 de gener del 2017 es celebra la vetlla de pregaria davant del Centre Internament Estrangers, de la Zona Franca, a les 18h.
I aquest dilluns, que és notícia la sentència del Cas Palau, el jurista i professor de l’ISCREB, Eulogi Broto, ha fet la prèvia i a parlat d’altres temes judicials a Vist Per Sentència.
Recupera la Fórmula Estel informativa (8 del matí / 9 del matí-Vist per sentència)

Més actualitat

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció