En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

"L'empresonament de Sànchez i Cuixart no ajuda al diàleg"

Una hora d’informació, actualitat i bona música t’espera cada dia de 8 a 9 del matí a RàdioEstel.   Després de la detenció aquest dilluns…

17 octubre 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Una hora d’informació, actualitat i bona música t’espera cada dia de 8 a 9 del matí a RàdioEstel.  
Després de la detenció aquest dilluns de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de l'ANC i Òmnium Cultural respectivament, hem parlat amb l’advocat penalista, Lluis Batlló, i amb el president del CEES, Ignasi Farreras.
Batlló ha aclarit conceptes jurídics, com què són les mesures cautelars o la sedició: "Un delicte de sedició és crear uns aldarulls tumultuaris per evitar el compliment d'una llei o d'unes ordres". L’advocat penalista ha parlat dels motius d’aquestes detencions: "Des del punt de vista estrictament jurídic, deixant de banda qualsevol ideologia, és una mesura desproporcionada. La interlocutòria que decreta la presó provisional contra aquestes dues persones parla de perill de reiteració delictiva i destrucció de proves però després no concreta aquest perill quin és". Lluis Batlló també està segur que la resolució havia estat redactada abans: “Des de la declaració del senyor Cuixart fins que es va decretar la interlocutòria va passar molt poc temps com per fer una resolució de 15 pàgines”.
El president del Centre d'Estudis Econòmics i Socials, Ignasi Farreras, ha coincidit amb Lluis Batlló que l’empresonament de Sánchez i Cuixart no afavoreix al diàleg: "Jo no sóc independentista. Ahir va ser un dia trist pel diàleg. Va començar el dia amb cartes del president de la Generalitat i va acabar amb l'empresonament, i això és una marxa enrera molt important que dificulta la solució i el diàleg. Jo crec que és problema de la mandra irresponsable de Mariano Rajoy. Així no ha de prendre ell mesures impopulars com empresonar dirigents pacífics o aturar gent que vol anar a votar".
També hem conegut Remeis de Frare amb Fra Valenti Serra, que ens ha parlat de la xiribia.
Recupera la 1a hora

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció