En directe

La Caravana

POLÍTICA

SOCIETAT

Les administracions preveuen més de 7.300 desnonaments a Catalunya el 2022

La Generalitat espera 3.800 llançaments de famílies vulnerables, sense comptar Barcelona, i l'Ajuntament de Barcelona en comptabilitza 3.500 només a la capital catalana.

29 novembre 2021

Comparteix

La directora operativa d'actuacions d'urgència en matèria d'habitatge de la Generalitat, Sílvia Grau, ha manifestat en una entrevista a El Matí a Ràdio Estel que "tenen detectades a Catalunya 3.800 famílies amb dates d'assenyalaments pel 2022, sense comptar Barcelona". Per tant, si a més es té en compte que la capital catalana espera 3.500 desnonaments pel pròxim any, segons una licitació en la qual ha tingut accés Ràdio Estel, Catalunya preveu un total de 7.300. Grau ha alertat que aquesta xifra creix cada mes i que "realment és una situació que és preocupant".

Per això, la directora operativa d'urgència en matèria d'habitatge del Govern ha comentat que "cal buscar solucions més estables i no anar demorant les que no ho són tant, com la moratòria del Govern espanyol". També ha reconegut que hi ha una manca d'habitatge protegit al territori per afrontar aquesta situació. Per això, ha insistit amb què les persones amb aquesta situació s'acullin a les prestacions. "És un programa que si aconseguim que la persona es pugui mantenir a l'habitatge, és un desnonament menys", ha assenyalat Grau.

"Cal buscar solucions més estables i no anar demorant les que no ho són tant, com la moratòria del Govern espanyol."

Sobre la convocatòria d'urgència d'ajudes pel lloguer, el Govern només ha assignat una quarta part de les ajudes previstes per pagar el lloguer als qui la pandèmia va deixar amb menys ingressos. Segons a una resposta parlamentària de la consellera d'Afers Socials, Violant Cervera, a la qual ha tingut accés Ràdio Estel, només s'han acceptat 3.900 de les 16.955 peticions, un 23% del total.

La majoria de desestimacions han sigut per "estar mal formulades" ha apuntat Grau, qui també ha defensat que el problema ha sigut a causa de la "inestabilitat social i econòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19". Aquesta convocatòria, amb una partida inicial de 14,5 milions, es va suspendre a inicis del mes de juny de 2020 a causa de l'allau de sol·licituds.

Grau ha defensat que "va ser un col·lapse perquè tothom va veure que amb aquesta ajuda podria pagar el lloguer, ja que en aquell moment no podia fer-ho, però també vam veure una dificultat tecnològica i digital", pel que fa a la seva tramitació des de l'administració.

Entrevista Sílvia Grau, directora d'Actuacions d'Urgència de l'Agència d'Habitatge.

0:00 / 0:00

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció