En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

SOCIETAT

Les administracions preveuen més de 7.300 desnonaments a Catalunya el 2022

La Generalitat espera 3.800 llançaments de famílies vulnerables, sense comptar Barcelona, i l'Ajuntament de Barcelona en comptabilitza 3.500 només a la capital catalana.

29 novembre 2021

Comparteix

La directora operativa d'actuacions d'urgència en matèria d'habitatge de la Generalitat, Sílvia Grau, ha manifestat en una entrevista a El Matí a Ràdio Estel que "tenen detectades a Catalunya 3.800 famílies amb dates d'assenyalaments pel 2022, sense comptar Barcelona". Per tant, si a més es té en compte que la capital catalana espera 3.500 desnonaments pel pròxim any, segons una licitació en la qual ha tingut accés Ràdio Estel, Catalunya preveu un total de 7.300. Grau ha alertat que aquesta xifra creix cada mes i que "realment és una situació que és preocupant".

Per això, la directora operativa d'urgència en matèria d'habitatge del Govern ha comentat que "cal buscar solucions més estables i no anar demorant les que no ho són tant, com la moratòria del Govern espanyol". També ha reconegut que hi ha una manca d'habitatge protegit al territori per afrontar aquesta situació. Per això, ha insistit amb què les persones amb aquesta situació s'acullin a les prestacions. "És un programa que si aconseguim que la persona es pugui mantenir a l'habitatge, és un desnonament menys", ha assenyalat Grau.

"Cal buscar solucions més estables i no anar demorant les que no ho són tant, com la moratòria del Govern espanyol."

Sobre la convocatòria d'urgència d'ajudes pel lloguer, el Govern només ha assignat una quarta part de les ajudes previstes per pagar el lloguer als qui la pandèmia va deixar amb menys ingressos. Segons a una resposta parlamentària de la consellera d'Afers Socials, Violant Cervera, a la qual ha tingut accés Ràdio Estel, només s'han acceptat 3.900 de les 16.955 peticions, un 23% del total.

La majoria de desestimacions han sigut per "estar mal formulades" ha apuntat Grau, qui també ha defensat que el problema ha sigut a causa de la "inestabilitat social i econòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19". Aquesta convocatòria, amb una partida inicial de 14,5 milions, es va suspendre a inicis del mes de juny de 2020 a causa de l'allau de sol·licituds.

Grau ha defensat que "va ser un col·lapse perquè tothom va veure que amb aquesta ajuda podria pagar el lloguer, ja que en aquell moment no podia fer-ho, però també vam veure una dificultat tecnològica i digital", pel que fa a la seva tramitació des de l'administració.

Entrevista Sílvia Grau, directora d'Actuacions d'Urgència de l'Agència d'Habitatge.

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció