En directe

Sense distància

SOCIETAT

"Les diferències entre home i dona s'eliminaran de forma natural"

Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Mercè Blanco, empresària del sector sanitari, Julia López Trèmols, membre de Dones…

8 març 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Mercè Blanco, empresària del sector sanitari, Julia López Trèmols, membre de Dones Periodistes, i Victòria Molins, religiosa teresiana compromesa en l'àmbit de l'exclusió social, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, el treball per la igualtat social i personal de la dona conviu i sovint topa amb un debat sobre la manera de gestionar-la, mentre sorgeixen alguns plantejaments que, des de l’extrema dreta, frenen i confonen aquesta prioritat. Mentre Blanco ha criticat la vaga per defensar els drets de les dones, Carreras l'ha elogiada com un instrument per "tocar el voraviu". La periodista ha assegurat que "ara estem en plena revolució dels mitjans de comunicació, sobretot els digitals, i les comunicacions en general", i que, "si tot es va desenvolupant com fins ara, les diferències entre dones i homes s'aniran eliminant de forma natural, perquè elles intervenen igual que ells en treballs intel·lectuals".

Mercè Blanco ha recordat que, "després de la Revolució Industrial, va interessar que les dones es quedessin a casa i que els homes treballessin 15 hores mentre elles s'havien d'ocupar de tot i, a més, els ajudaven en coses de la feina". També Teresa Carreras ha destacat que "els homes han de col·laborar més a fer la igualtat permanent, amb tasques compartides". En el terreny polític, ha alertat davant "l'arribada de partits d'extrema dreta que piquen a la porta i que volen fer retrocedir els drets de les dones". Al final del col·loqui, la religiosa teresiana Victòria Molins ha explicat una pregària que s'ha fet aquest divendres a la tarda a l'església de Santa Anna. "Volia que preguéssim perquè es vegi la gran quantitat de dones que estan fent moltes coses, i hem sentit l'experiència, per exemple, d'una mare que ha vingut sola amb fills i no ha tingut el reconeixement oficial de refugiada, però ha estat acollida per una altra mare que té sis fills", ha explicat.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 8 de març

Amb el lema “Pensem en igualtat, construïm amb intel•ligència, innovem per al canvi”, se celebra un any més el Dia Internacional de la Dona amb un gran impacte social, després del pas endavant de l’any passat, a nivell social i laboral, amb les convocatòries de “vaga feministes” i un missatge més intens en manifestacions i missatges de tots els sectors polítics, socials, econòmics i religiosos. La commemoració d’aquest 8 de març se centra en formes innovadores per la igualtat de gènere i l’empoderament de les dones, especialment en els sistemes de protecció social, l’accés als serveis públics i la infraestructura sostenible. Si es mantenen les tendències actuals, les intervencions que hi ha no seran suficients per aconseguir una igualtat plena l’any 2030, que és la previsió dels Objectius de Desenvolupament de les Nacions Unides. Aquest Dia Internacional de la Dona vol fixar la mirada en els líders de la indústria, les empreses emergents que canvien el panorama dels negocis i el camí per eliminar barreres de gènere.

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció