En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"Les enquestes mai fallen perquè no poden preveure el resultat"

Aquest dimecres de 8 a 9 del matí hem parlat d’enquestes amb el vicepresident de Metroscopia, José Pablo Fernandiz, i de la campanya electoral amb…

13 desembre 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest dimecres de 8 a 9 del matí hem parlat d’enquestes amb el vicepresident de Metroscopia, José Pablo Fernandiz, i de la campanya electoral amb el politòleg Iván Serrano.
Aquests dies ens sacsegen moltes enquestes, estudis, percentatges sobre les properes eleccions del 21 de desembre. Fins a quin punt ens poden influir? Són realment fiables? El vicepresident de Metroscopia, un dels instituts privats d’investigació de la opinió pública més influent de l’Estat espanyol, José Pablo Fernandiz, ha explicat a la Fórmula Estel: “Les enquestes mai fallen perquè no poden preveure el resultat. Estan mostrant una fotografia fixa”. Tendències que poden variar molt en una situació com l’actual en què hi ha tants canvis. 
Fernandiz ha explicat que en els últims anys no es veu ocultació de vot, però sí persones amb dubtes sobre què votar: “Els decidits indecisos ha augmentat en els últims anys”, ha argumentat. Sobre la notícia de l’Ara Rajoy adjudica a dit a Indra el recompte electoral del 21-D, el vicepresident de Metroscopia no creu que hi hagi risc de frau: “Indra té una experiència en el recompte electoral, i un dels més segurs del món és l’espanyol. Crec que és molt difícil que sigui manipulable”.
A falta d’una setmana pel 21D, en El Comentari d’Actualitat, Ivan Serrano, investigador en ciència política de la UOC, ha advertit tres qüestions: “Les circumstàncies no tenen precedents en les democràcies occidentals, amb membres del Govern a la presó i intervenció de l'autonomia”. També: “Després del referèndum, més de 2 milions de persones van mobilitzar-se: ara es mouren més o menys? Canviaran el sentit del seu vot?”, i per últim: “I què passarà el dia 22? És molt poc probable que aquesta situació institucional s’estabilitzi”.
A RàdioEstel et volem ajudar a trobar feina, per això cada dimecres a les 8:45 t’apropem Vull treballar, amb Francesc Triola i Laura Majadas, que ens han explicat com s’ha de preparar una entrevista de treball.
La Fórmula ha començat amb El Pensament de Jaume Aymar, director de RàdioEstel i Catalunya Cristiana. Per cert, feliç dia a totes les Llúcies per la festivitat de la vostra santa!
Escolta la 1a hora de la Fórmula Estel

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció