En directe

La Caravana

SOCIETAT

"Les expressions de la fe connecten amb l'actualitat i amb la vida"

Manuel Zamora, president de la Congregació del Sant Crist de la Bona Mort, Reyes Barragán, directora de la Passió de Llinars del Vallès, i Josep…

28 març 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Manuel Zamora, president de la Congregació del Sant Crist de la Bona Mort, Reyes Barragán, directora de la Passió de Llinars del Vallès, i Josep Maria Nogué, president de la Confraria de Jesús i els Nens, de Girona, han defensat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, la vigència de les processions, les representacions teatrals de la Passió i altres mostres de cultura i religiositat popular relacionades amb la Setmana Santa. Tots tres han coincidit en la idea que "les diverses expressions de la fe mostren aquests dies un esdeveniment que no és passat, sinó que connecta amb l'actualitat, amb el present i amb les pròpies vides". Nogué ha explicat que la processó de Divendres Sant a Girona, que surt de la catedral a les 21.00 hores i torna al mateix lloc a les 23.00, "és impactant i molt seriosa, perquè inspira molta devoció". Josep Maria Nogué, en un altre moment, ha explicat que "Jesús i els Nens és una de les 12 confraries de Girona". També ha comentat que "realitza durant l'any nombroses activitats amb infants i adolescents que tenen, com una de les grans motivacions, la participació en la Processó del Sant Enterrament".

Per la seva banda, Manuel Zamora ha recordat que aquest any tornen a sortir dues processons diferents pels carrers del centre històric de Barcelona: la de Jesús del Gran Poder i Santa Maria de l'Esperança Macarena (de l'església de Sant Agustí) i la del Crist de la Bona Mort, amb tres misteris que surten de l'església de Santa Anna a les 18.30. "Hem aconseguit recuperar una processó del Crist de la Bona Mort que no es feia des del 1968, i ara el repte és anar traient cada dia més misteris en funció de la resposta de la gent", ha destacat Zamora.

Barragán ha recordat que les representacions teatrals de la Passió de Crist "són una altra manera de viure aquest gran esdeveniment". Ha destacat que "té molt de sentit posar en escena el missatge de Jesús, que parla a les dones i els homes d'avui". La directora de la Passió de Llinars ha destacat que aquestes obres "transmeten la història d'una injustícia comesa amb una persona bona que molesta les jerarquies i els poderosos, i els homes i dones d'avui la poden entendre". També ha animat tothom a "veure les Passions, perquè són una catequesi amb un missatge que arriba", i ha recordat que algunes, sobretot les d'Olesa i Esparreguera, es representen fins a l'1 de maig. Finalment ha comentat que "aquest cap de setmana, hi ha hagut moments interessants, quan un centurió va demanar que li portessin un acusat de sedició, moment en què el públic ha reaccionat amb impacte, perquè el concepte sona molt actualment".

D'altra banda, sobre l'actualitat política i judicial que afecta aquests dies Catalunya, Reyes Barragán ha dit que viu aquests moments "amb molta angoixa, tenint present sobretot la dimensió humana de les persones empresonades o a l'exili, homes i dones que s'han jugat el patrimoni i fins i tot han compromès les pròpies relacions familiars". En aquesta línia, ha lamentat que "els qui es troben privats de llibertat és per les seves idees". Zamora igualment s'ha mostrat "preocupat, per la qüestió de fons però també pels problemes que les germandats i confraries poden tenir a l'hora de sortir en processó, perquè ara no està fàcil la cosa amb el clima de protesta social que hi ha".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 28 de març.

Més actualitat

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023

Marc Molins: "La llei del només sí és sí té moltes deficiències i s'ha de millorar"

Cartells en una manifestació feminista.

L'advocat penalista i doctor en dret Marc Molins constata que la nova norma ha tingut un efecte no desitjat, perquè el text no és correcte i ara s'ha de modificar i "no criticar a qui l'aplica"

31 gener 2023

Redacció