En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"Les expressions de la fe connecten amb l'actualitat i amb la vida"

Manuel Zamora, president de la Congregació del Sant Crist de la Bona Mort, Reyes Barragán, directora de la Passió de Llinars del Vallès, i Josep…

28 març 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Manuel Zamora, president de la Congregació del Sant Crist de la Bona Mort, Reyes Barragán, directora de la Passió de Llinars del Vallès, i Josep Maria Nogué, president de la Confraria de Jesús i els Nens, de Girona, han defensat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, la vigència de les processions, les representacions teatrals de la Passió i altres mostres de cultura i religiositat popular relacionades amb la Setmana Santa. Tots tres han coincidit en la idea que "les diverses expressions de la fe mostren aquests dies un esdeveniment que no és passat, sinó que connecta amb l'actualitat, amb el present i amb les pròpies vides". Nogué ha explicat que la processó de Divendres Sant a Girona, que surt de la catedral a les 21.00 hores i torna al mateix lloc a les 23.00, "és impactant i molt seriosa, perquè inspira molta devoció". Josep Maria Nogué, en un altre moment, ha explicat que "Jesús i els Nens és una de les 12 confraries de Girona". També ha comentat que "realitza durant l'any nombroses activitats amb infants i adolescents que tenen, com una de les grans motivacions, la participació en la Processó del Sant Enterrament".

Per la seva banda, Manuel Zamora ha recordat que aquest any tornen a sortir dues processons diferents pels carrers del centre històric de Barcelona: la de Jesús del Gran Poder i Santa Maria de l'Esperança Macarena (de l'església de Sant Agustí) i la del Crist de la Bona Mort, amb tres misteris que surten de l'església de Santa Anna a les 18.30. "Hem aconseguit recuperar una processó del Crist de la Bona Mort que no es feia des del 1968, i ara el repte és anar traient cada dia més misteris en funció de la resposta de la gent", ha destacat Zamora.

Barragán ha recordat que les representacions teatrals de la Passió de Crist "són una altra manera de viure aquest gran esdeveniment". Ha destacat que "té molt de sentit posar en escena el missatge de Jesús, que parla a les dones i els homes d'avui". La directora de la Passió de Llinars ha destacat que aquestes obres "transmeten la història d'una injustícia comesa amb una persona bona que molesta les jerarquies i els poderosos, i els homes i dones d'avui la poden entendre". També ha animat tothom a "veure les Passions, perquè són una catequesi amb un missatge que arriba", i ha recordat que algunes, sobretot les d'Olesa i Esparreguera, es representen fins a l'1 de maig. Finalment ha comentat que "aquest cap de setmana, hi ha hagut moments interessants, quan un centurió va demanar que li portessin un acusat de sedició, moment en què el públic ha reaccionat amb impacte, perquè el concepte sona molt actualment".

D'altra banda, sobre l'actualitat política i judicial que afecta aquests dies Catalunya, Reyes Barragán ha dit que viu aquests moments "amb molta angoixa, tenint present sobretot la dimensió humana de les persones empresonades o a l'exili, homes i dones que s'han jugat el patrimoni i fins i tot han compromès les pròpies relacions familiars". En aquesta línia, ha lamentat que "els qui es troben privats de llibertat és per les seves idees". Zamora igualment s'ha mostrat "preocupat, per la qüestió de fons però també pels problemes que les germandats i confraries poden tenir a l'hora de sortir en processó, perquè ara no està fàcil la cosa amb el clima de protesta social que hi ha".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 28 de març.

Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció