En directe

Camins

ECONOMIA I FINANCES

“Les mesures que es proposen són d’un desconeixement absolut dels mercats alimentaris”

Les grans distribuïdores es fan la competència entre elles i el sector primari pagaria les conseqüències si se’ls obliga a abaixar els preus

21 febrer 2023

Redacció

Comparteix

Ara per ara, el govern espanyol descarta aplicar més mesures per abaixar el preu del cistell de la compra. El ministre d'Agricultura, Luis Planas, ha augurat que, aviat, hi haurà una davallada dels preus dels aliments, però no ha concretat quan la notaran els consumidors. Ho ha dit Francesc Reguant, president de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, Reguant assegura que “topar preus o posar un impost a les grans superfícies són mesures de desconeixement absolut, per part del govern espanyol, de com funcionen els mercats alimentaris”.

"Topar preus o posar un impost a les grans superfícies són mesures de desconeixement absolut, per part del govern espanyol, de com funcionen els mercats alimentaris."

L’economista ha explicat que aquests mercats estan formats per una cadena desigual i assimètrica on hi ha molt poques distribuïdores, algunes indústries transformadores i molts productors primaris, fet que genera desigualtat en la distribució de marges. “Les grans distribuïdores, a diferència d’altres sectors, no han format cap càrtel i es fan la competència entre elles per veure qui baixa més els preus. Per tant, si el govern les força a baixar encara més els preus, això acabarà repercutint tant en el sector primari com en el de transformació”, ha conclòs Reguant, que ha afegit que els preus només s’abaixaran si la guerra a Ucraïna s’acaba.

Escolta l'entrevista de Pol Marsà, a Ràdio Estel.

Entrevista a Francesc Reguant, president de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

Meritxell Benedí: “No funciona un sistema que, per maximitzar els seus beneficis, posa en risc la salut mental, la salut física i l’autoestima”

La directora de l’Institut Català de les Dones afirma que els establiments hauran de tenir definida quina és la correspondència entre la talla i les dimensions corporals

28 març 2023

Marta Pontnou: "No n’hi ha prou amb empoderar-nos. Necessitem unes lleis que vagin més enllà de les nostres eines"

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí, fent la presentació del pla d'acció per combatre la pressió estètica.

L’assessora d’imatge i membre del grup d’experts que ha elaborat el pla contra la pressió estètica proposa “canviar el sistema de consumir i anar cap a un model de roba sota demanda”

27 març 2023

Redacció

Esther Giménez-Salinas: "Els països que tenen pena de mort, no tenen una situació més pacífica ni menys violenta"  

D'aquesta manera, la síndica de greuges ha defensat un sistema penal menys punitiu i més basat en la reparació del dany a la víctima en aquells casos on la situació ho permeti

24 març 2023

Redacció