En directe

Completes

PAPA FRANCESC

Les Missioneres de la Caritat ja tenen a punt activitats intenses amb motiu de la canonització de Teresa de Calcuta

Davant la canonització de la Mare Teresa de Calcuta, que el Papa presidirà aquest diumenge 4 de setembre, s'han posat en marxa diverses iniciatives dins…

29 agost 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Davant la canonització de la Mare Teresa de Calcuta, que el Papa presidirà aquest diumenge 4 de setembre, s'han posat en marxa diverses iniciatives dins l'Any Sant Extraordinari de la Misericòrdia, impulsades les Missioneres de la Caritat. Concretament la congregació fundada per la nova santa ha organitzat, per als primers dies de setembre a Roma, diverses activitats per destacar la figura d'aquesta dona que va saber ser "portadora de l'amor tendre i misericordiós de Déu". Aquest programa especial comptarà amb diverses celebracions litúrgiques i altres convocatòries durant els dies previs i posteriors a la canonització, entre les quals, naturalment, destaca la possibilitat que els fidels venerin les relíquies de la futura santa.
Dijous 1 de setembre s'inaugurarà al matí una exposició sobre la vida, l'esperit i el missatge de la Mare Teresa. Serà a la Universitat LUMSA, i a la tarda es realitzarà la "Festa familiar amb els pobres i per als pobres de les Missioneres de la Caritat", en aquest cas a l'Auditori de Santa Cecília. El divendres 2 de setembre se celebraran misses en diversos idiomes a la Basílica romana de Santa Anastàsia. L'Eucaristia en espanyol anirà a càrrec de l'arquebisbe emèrit mexicà de Yucatán Emilio Carlos Berlie. Després de cada celebració eucarística, els fidels podran venerar les relíquies de la Beata Teresa de Calcuta.
A més, a la Basílica de Sant Joan del Laterà, se celebrarà una Vetlla de Pregària amb Adoració Solemne, que presidirà el vicari general del Papa per a la diòcesi de Roma, el cardenal Agostino Vallini, sota el tema de "Irradiant la llum de Crist: Una crida a la santedat". El dissabte 3 de setembre a les 10.00 tindrà lloc la Catequesi del Papa Francesc a la Plaça de Sant Pere. I a les 17.00, a la Basílica de Sant Andreu de la Vall, es resarà amb meditacions musicals, per donar pas després a la veneració de les relíquies de la Beata i la Missa.
El diumenge 4 de setembre serà el dia central ja que tindrà lloc la solemne Missa de canonització de la fundadora de les Missioneres de la Caritat, a partir de les 10.00 a la Plaça Sant Pere i presidida pel mateix pontífex, que dirigirà després al migdia la pregària de l'Àngelus. L'endemà, dilluns 5 de setembre, se celebrarà a les 10.00, a la Plaça de Sant Pere, la primera festa de Santa Teresa de Calcuta amb la Missa d'acció de gràcies, que presidirà el cardenal Pietro Parolin, secretari d'Estat del Vaticà. A la tarda, es veneraran les relíquies de la nova santa a la Basílica de Sant Joan del Laterà. També el dimarts 6 de setembre els fidels tindran novament l'oportunitat de venerar les relíquies de la Santa Teresa a la Basílica de Sant Joan del Laterà. Després seran traslladades a l'església de Sant Gregori el Gran per a la seva veneració els dies 7 i 8 de setembre. Igualment els creients podran visitar la cambra de la Mare Teresa en el Convent de Sant Gregori.
Francesc rep el fundador de Facebook
Aquesta previsió s'ha fet pública aquest dilluns, dia en què el Sant Pare ha rebut el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, que estava acompanyat per la seva esposa, Priscilla Chan. Segons ha explicat el director de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, Greg Burke, tots dos han tractat el tema de l'ús de les tecnologies de la comunicació per alleujar la pobresa, estimular una cultura de l'encontre i fer arribar un missatge d'esperança de manera especial als més desfavorits.
Finalment destaquem que el pontífex va voler renovar aquest diumenge, dins les seves tradicionals salutacions després del rés de l'Àngelus, la seva proximitat espiritual als habitants de la regions del Lazio, Marques i Umbria, les zones més afectades pel terratrèmol d'aquests dies. Francesc va expressar, a més, la seva voluntat d'anar a visitar-los "tan aviat com sigui possible"

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció