En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

Les Missioneres de la Caritat ja tenen a punt activitats intenses amb motiu de la canonització de Teresa de Calcuta

Davant la canonització de la Mare Teresa de Calcuta, que el Papa presidirà aquest diumenge 4 de setembre, s'han posat en marxa diverses iniciatives dins…

29 agost 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Davant la canonització de la Mare Teresa de Calcuta, que el Papa presidirà aquest diumenge 4 de setembre, s'han posat en marxa diverses iniciatives dins l'Any Sant Extraordinari de la Misericòrdia, impulsades les Missioneres de la Caritat. Concretament la congregació fundada per la nova santa ha organitzat, per als primers dies de setembre a Roma, diverses activitats per destacar la figura d'aquesta dona que va saber ser "portadora de l'amor tendre i misericordiós de Déu". Aquest programa especial comptarà amb diverses celebracions litúrgiques i altres convocatòries durant els dies previs i posteriors a la canonització, entre les quals, naturalment, destaca la possibilitat que els fidels venerin les relíquies de la futura santa.
Dijous 1 de setembre s'inaugurarà al matí una exposició sobre la vida, l'esperit i el missatge de la Mare Teresa. Serà a la Universitat LUMSA, i a la tarda es realitzarà la "Festa familiar amb els pobres i per als pobres de les Missioneres de la Caritat", en aquest cas a l'Auditori de Santa Cecília. El divendres 2 de setembre se celebraran misses en diversos idiomes a la Basílica romana de Santa Anastàsia. L'Eucaristia en espanyol anirà a càrrec de l'arquebisbe emèrit mexicà de Yucatán Emilio Carlos Berlie. Després de cada celebració eucarística, els fidels podran venerar les relíquies de la Beata Teresa de Calcuta.
A més, a la Basílica de Sant Joan del Laterà, se celebrarà una Vetlla de Pregària amb Adoració Solemne, que presidirà el vicari general del Papa per a la diòcesi de Roma, el cardenal Agostino Vallini, sota el tema de "Irradiant la llum de Crist: Una crida a la santedat". El dissabte 3 de setembre a les 10.00 tindrà lloc la Catequesi del Papa Francesc a la Plaça de Sant Pere. I a les 17.00, a la Basílica de Sant Andreu de la Vall, es resarà amb meditacions musicals, per donar pas després a la veneració de les relíquies de la Beata i la Missa.
El diumenge 4 de setembre serà el dia central ja que tindrà lloc la solemne Missa de canonització de la fundadora de les Missioneres de la Caritat, a partir de les 10.00 a la Plaça Sant Pere i presidida pel mateix pontífex, que dirigirà després al migdia la pregària de l'Àngelus. L'endemà, dilluns 5 de setembre, se celebrarà a les 10.00, a la Plaça de Sant Pere, la primera festa de Santa Teresa de Calcuta amb la Missa d'acció de gràcies, que presidirà el cardenal Pietro Parolin, secretari d'Estat del Vaticà. A la tarda, es veneraran les relíquies de la nova santa a la Basílica de Sant Joan del Laterà. També el dimarts 6 de setembre els fidels tindran novament l'oportunitat de venerar les relíquies de la Santa Teresa a la Basílica de Sant Joan del Laterà. Després seran traslladades a l'església de Sant Gregori el Gran per a la seva veneració els dies 7 i 8 de setembre. Igualment els creients podran visitar la cambra de la Mare Teresa en el Convent de Sant Gregori.
Francesc rep el fundador de Facebook
Aquesta previsió s'ha fet pública aquest dilluns, dia en què el Sant Pare ha rebut el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, que estava acompanyat per la seva esposa, Priscilla Chan. Segons ha explicat el director de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, Greg Burke, tots dos han tractat el tema de l'ús de les tecnologies de la comunicació per alleujar la pobresa, estimular una cultura de l'encontre i fer arribar un missatge d'esperança de manera especial als més desfavorits.
Finalment destaquem que el pontífex va voler renovar aquest diumenge, dins les seves tradicionals salutacions després del rés de l'Àngelus, la seva proximitat espiritual als habitants de la regions del Lazio, Marques i Umbria, les zones més afectades pel terratrèmol d'aquests dies. Francesc va expressar, a més, la seva voluntat d'anar a visitar-los "tan aviat com sigui possible"

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció