En directe

Sense distància

RÀDIO ESTEL

“Les noves tecnologies poden ajudar a trencar l’exclusió de la gent gran”

La setmana passada llegíem que cada vegada hi ha més gent gran, però és que a més, cada vegada aquesta gent gran pateix més la…

17 juny 2019

Comparteix
La setmana passada llegíem que cada vegada hi ha més gent gran, però és que a més, cada vegada aquesta gent gran pateix més la soledat. Per conèixer les causes i conseqüències n’hem parlat, en el programa A Primera Hora de Ràdio Estel, amb Eulàlia Tort, responsable de comunicació d’Amics de la Gent Gran.
Després de conèixer que 4 de cada 10 persones de més de 65 anys pateixen soledat, Tort ha explicat a Ràdio Estel per què cada vegada hi ha més gent gran que pateix aquesta situació: “Avui dia, comptem cada cop amb més estudis sobre aquesta realitat, tot i que no sabem si es deu al fet que cada cop hi ha un increment major o perquè cada cop estem posant la lupa sobre realitats que quedaven recloses a l’esfera de la privadesa”. Una de les dades que més crida l’atenció dels recents estudis sobre la gent gran és que ha augmentat la xifra de persones, que per superar aquesta soledat, fan servir les xarxes socials o Whatsapp. Segons Eulàlia Tort, l’aparició de les noves tecnologies ha creat un impacte positiu en la gent gran. “El fet que aquesta xifra hagi augmentat trenca prejudicis i estigmes cap a les persones grans en l’àmbit digital. Les noves tecnologies poden ajudar a trencar l’exclusió de la gent gran”.
Eulàlia Tort també ha parlat de les conseqüències que pot tenir aquesta soledat. “Patir una soledat no desijtada pot tenir conseqüències directes sobre la salut psicològica i el benestar emocional”. Tort ha volgut diferenciar que “si un escull estar sol, aquesta soledat pot ser positiva, com un espai de connexió personal, però no totes les soledats tenen aquest efecte positiu”. Des d’Amics de la Gent Gran es treballa per combatre la soledat no desitjada i l’aïllament social de les persones grans, a través de l’acompanyament emocional i la participació social.
Les persones voluntàries d’Amics de la Gent Gran no desenvolupen tasques assistencials (fer la compra, netejar, cuinar...), sinó que estableixen vincles d’amistat mitjançant un temps d’oci compartit en què converses, passejades, jocs, anècdotes són l’excusa perfecta per conèixer-se i enriquir-se mútuament. A més, Eulàlia Tort ha explicat les principals opcions de voluntariat que ens proposen des d’Amics de la Gent Gran. Des d’acompanyar una persona gran compartint 2 hores a la setmana amb ella, a participar al desenvolupament de les activitats de socialització que organitzem entre persones grans i voluntàries, o bé col·laborar en tasques d’organització de l’entitat. 
Si voleu fer voluntariat amb Amics de la Gent Gran a la ciutat de Barcelona, o podeu assistir a la sessió informativa de dimecres 26 de juny de 2019 a les 18h, al Carrer Grassot 3, 1ª planta de Barcelona. Per a més informació podeu consultar amicsdelagentgran.org 
Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024