En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

Les obres de prolongació de la línia L8 dels Ferrocarrils es licitaran aquesta tardor

La prolongació de la línia L8, que connectarà Plaça Espanya amb l'estació de Gràcia, començarà a ser una realitat aviat, segons ha avançat Miquel Buch, president d'Infraestructures.cat

26 setembre 2022

Redacció

Comparteix

La prolongació de la línia L8, que ha de connectar la Plaça Espanya amb l'estació de Gràcia, començarà a ser una realitat aviat. El president de l'empresa pública Infraestructures.cat, Miquel Buch, ha avançat a Ràdio Estel que les obres es licitaran aquesta tardor. Amb aquesta nova infraestructura quedaran unides les línies del Vallès i Llobregat-Anoia d'FGC.

Planta Alstom, on es fabriquen els trens que cobriran la futura línia FGC a l'aeroport. ACN
Planta Alstom, on es fabriquen els trens que cobriran la futura línia FGC a l'aeroport. ACN

Miquel Buch ja ha avisat que "no seran unes obres fàcils" i que no per això s'han de deixar de fer. Per això, davant les dificultats que es puguin trobar, Buch no s'ha aventurat a detallar un calendari d'execució.

En aquest mateix sentit, s'ha expressat quan se li ha preguntat per les obres de la Línia 9 del metro de Barcelona, que ha de quedar enllestida l'any 2027. Per a Miquel Buch, però, fixar una data de finalització amb una infraestructura com aquesta és arriscat, perquè "si apareix algun element extraordinari, les obres es tornaran a demorar". "No és el mateix aixecar una paret o construir un institut, que foradar un túnel per sota de Barcelona", ha argumentat el president d'Infraestructures.cat. Ha explicat, també, que ara mateix la tuneladora de l'L9 està foradant a l'altura del carrer Manuel Girona de la capital catalana.

Crisi de govern

Preguntat per la relació entre Junts i Esquerra, Miquel Buch -que va ser conseller d'interior durant el govern de Quim Torra- ha preferit no mullar-se sobre si Junts ha de sortir del govern. Tot i això, creu que els dos partits "trobaran punts en comú" i ha recordat que en un govern de coalició "no tot és plàcid".

Entrevista a Miquel Buch, president d'Infraestructures.cat i exconseller d'Interior

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció