En directe

Camins

ACTUALITAT

Les obres de prolongació de la línia L8 dels Ferrocarrils es licitaran aquesta tardor

La prolongació de la línia L8, que connectarà Plaça Espanya amb l'estació de Gràcia, començarà a ser una realitat aviat, segons ha avançat Miquel Buch, president d'Infraestructures.cat

26 setembre 2022

Redacció

Comparteix

La prolongació de la línia L8, que ha de connectar la Plaça Espanya amb l'estació de Gràcia, començarà a ser una realitat aviat. El president de l'empresa pública Infraestructures.cat, Miquel Buch, ha avançat a Ràdio Estel que les obres es licitaran aquesta tardor. Amb aquesta nova infraestructura quedaran unides les línies del Vallès i Llobregat-Anoia d'FGC.

Planta Alstom, on es fabriquen els trens que cobriran la futura línia FGC a l'aeroport. ACN
Planta Alstom, on es fabriquen els trens que cobriran la futura línia FGC a l'aeroport. ACN

Miquel Buch ja ha avisat que "no seran unes obres fàcils" i que no per això s'han de deixar de fer. Per això, davant les dificultats que es puguin trobar, Buch no s'ha aventurat a detallar un calendari d'execució.

En aquest mateix sentit, s'ha expressat quan se li ha preguntat per les obres de la Línia 9 del metro de Barcelona, que ha de quedar enllestida l'any 2027. Per a Miquel Buch, però, fixar una data de finalització amb una infraestructura com aquesta és arriscat, perquè "si apareix algun element extraordinari, les obres es tornaran a demorar". "No és el mateix aixecar una paret o construir un institut, que foradar un túnel per sota de Barcelona", ha argumentat el president d'Infraestructures.cat. Ha explicat, també, que ara mateix la tuneladora de l'L9 està foradant a l'altura del carrer Manuel Girona de la capital catalana.

Crisi de govern

Preguntat per la relació entre Junts i Esquerra, Miquel Buch -que va ser conseller d'interior durant el govern de Quim Torra- ha preferit no mullar-se sobre si Junts ha de sortir del govern. Tot i això, creu que els dos partits "trobaran punts en comú" i ha recordat que en un govern de coalició "no tot és plàcid".

Entrevista a Miquel Buch, president d'Infraestructures.cat i exconseller d'Interior

0:00 / 0:00

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció