En directe

La Missa de cada dia

SOCIETAT

Les 4 regles per encertar els regals d’aquests Reis

A poc més de 24 hores perquè arribin els reis d'Orient, la doctora en pedagogia i membre de la Xarxa d'expertes del Col·legi Oficial de Pedagogia, Núria Pedrós, recomana fer neteja i selecció de joguines que no fan servir per donar pas a les noves

4 gener 2024

Redacció

Comparteix

A poc més de 24 hores perquè arribin els reis d'Orient, la doctora en pedagogia, Núria Pedrós, explica que els pares haurien de tenir en compte quatre regles bàsiques sobre els regals de Nadal que els nens demanaran a Ses Majestats. "El primer és esbrinar quin regal li fa més il·lusió; el segon criteri és quin regal respon a una necessitat, com ara un abric o una motxilla".

"Primer hem d'esbrinar quin regal li fa més il·lusió; Segon, quin respon a una necessitat"

Segons la pedagoga, encara hi ha dues regles més que els pares haurien de tenir en compte. "Una d'elles és un regal educatiu, és a dir, un llibre o un joc i, d'altra banda, i un joc que permeti socialitzar com ara unes cartes o el parxís". D'aquesta manera, creu que no hauria de centrar-se en el criteri que els infants "tinguin moltes joguines", sinó limitar-ne el nombre.

En aquest sentit, Pedrós creu que quan un infant té moltes joguines no sap valorar-les. Per això, opina que els pares poden dosificar els jocs que portin els reis d'Orient. "Algunes es poden guardar i durant l'any, els pares les poden anar traient". D'altra banda, Pedrós creu que el millor que pot fer una família és fer una neteja i selecció d'aquelles joguines que ja no es fan servir per donar pas a les noves que vindran. A més, els reis poden portar les joguines, però creu que els pares les han de dosificar tant per mantenir la il·lusió com per combatre la figura del nen o nena 'hiperregalat'.

"També hem d'incitar a demanar un regal educatiu i un joc que permeti socialitzar"
"Les joguines sexistes no són una batalla perduda"

Pedrós creu que els establiments han avançat en la seva oferta de joguines no-sexistes, tot i que encara queda camí per recórrer. "No és una batalla perduda. S'ha millorat quant a l'oferta, però encara no del tot". Considera que els grans establiments o supermercats que venen joguines intenten fer un esforç per no fer distincions, però els fabricants són els que encara han d'avançar, ja que actualment continuen fent "capses roses i això no es pot canviar".

Es recomana que els pares dosifiquin les joguines que porten els Reis, tant per mantenir la il·lusió com per combatre la figura del nen o nena 'hiperregalat'
Joguines que fomenten la rivalitat

La pedagoga opina que no és negatiu que hi hagi jocs que fomentin la rivalitat. En tot cas, considera que s'ha d'acompanyar els infants en el conflicte, perquè en la vida també es trobaran en aquest tipus de situacions. "És una cosa natural i també bona", assegura.

Entrevista a la pedagoga Núria Pedrós: les 4 regles per encertar els regals demanats als Reis

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció