En directe

La taula de l'Evangeli

VATICÀ

Les vacances, un temps noble per enriquir la vida

El Vaticà ha presentat el missatge per a la Jornada Mundial del Turisme que se celebra el 27 de setembre i que per primer cop…

3 agost 2017

ACI

Comparteix

El Vaticà ha presentat el missatge per a la Jornada Mundial del Turisme que se celebra el 27 de setembre i que per primer cop ha estat publicat pel nou Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral, el prefecte del qual és el cardenal Peter Turkson.

El missatge diu que “el temps de vacances no pot ser, de fet, pretext ni per a la irresponsabilitat ni per a l’explotació: és més, és un temps noble, en el qual cadascú pot enriquir la pròpia vida i la dels altres”.

En aquesta ocasió, la jornada tindrà com a títol El turisme sostenible com a instrument de desenvolupament. El Vaticà recorda que el darrer Baròmetre de l’Organització Mundial del Turisme, referit al 2016, “puja a uns 1.235 milions el nombre d’arribades turístiques internacionals”.

El document subratlla l’ensenyament de la Doctrina Social de l’Esgésia en aquest aspecte: “L’autèntic desenvolupament no es redueix al simple creixement econòmic.” Perquè sigui autèntic, ha de ser integral, “promoure tots els homes i tot l’home”.

Com a turisme sostenible, destaca que ha de ser responsable, no destructiu ni perjudicial per al medi ambient ni per al context sociocultural en el qual incideix, respectuós amb les poblacions i el patrimoni i no ha d’oblidar els més vulnerables de la societat.

En la línia del papa Francesc, el text indica que “els cristians volem oferir la nostra contribució perquè el turisme pugui ajudar al desenvolupament dels pobles, especialment dels més desafavorits”. En aquest sentit, demana posar en el centre la persona humana: “Respectem la dignitat de cadascú i la interacció relacional entre els homes; compartim el principi del destí comú de la família humana i el destí universal dels béns de la terra. L’ésser humà no actua, per tant, com a amo, sinó com a ‘administrador responsable’.”

Finalment, el Vaticà proposa un “turisme amb rostre humà”, que es pot concretar en “projectes de ‘turisme comunitat’, ‘de cooperació’, ‘de solidaritat’, així com en la valoració del seu important patrimoni artístic, que és un autèntic ‘camí de la bellesa’”.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció