En directe

Fórmula Estel

VATICÀ

Les vacances, un temps noble per enriquir la vida

El Vaticà ha presentat el missatge per a la Jornada Mundial del Turisme que se celebra el 27 de setembre i que per primer cop…

3 agost 2017

ACI

Comparteix

El Vaticà ha presentat el missatge per a la Jornada Mundial del Turisme que se celebra el 27 de setembre i que per primer cop ha estat publicat pel nou Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral, el prefecte del qual és el cardenal Peter Turkson.

El missatge diu que “el temps de vacances no pot ser, de fet, pretext ni per a la irresponsabilitat ni per a l’explotació: és més, és un temps noble, en el qual cadascú pot enriquir la pròpia vida i la dels altres”.

En aquesta ocasió, la jornada tindrà com a títol El turisme sostenible com a instrument de desenvolupament. El Vaticà recorda que el darrer Baròmetre de l’Organització Mundial del Turisme, referit al 2016, “puja a uns 1.235 milions el nombre d’arribades turístiques internacionals”.

El document subratlla l’ensenyament de la Doctrina Social de l’Esgésia en aquest aspecte: “L’autèntic desenvolupament no es redueix al simple creixement econòmic.” Perquè sigui autèntic, ha de ser integral, “promoure tots els homes i tot l’home”.

Com a turisme sostenible, destaca que ha de ser responsable, no destructiu ni perjudicial per al medi ambient ni per al context sociocultural en el qual incideix, respectuós amb les poblacions i el patrimoni i no ha d’oblidar els més vulnerables de la societat.

En la línia del papa Francesc, el text indica que “els cristians volem oferir la nostra contribució perquè el turisme pugui ajudar al desenvolupament dels pobles, especialment dels més desafavorits”. En aquest sentit, demana posar en el centre la persona humana: “Respectem la dignitat de cadascú i la interacció relacional entre els homes; compartim el principi del destí comú de la família humana i el destí universal dels béns de la terra. L’ésser humà no actua, per tant, com a amo, sinó com a ‘administrador responsable’.”

Finalment, el Vaticà proposa un “turisme amb rostre humà”, que es pot concretar en “projectes de ‘turisme comunitat’, ‘de cooperació’, ‘de solidaritat’, així com en la valoració del seu important patrimoni artístic, que és un autèntic ‘camí de la bellesa’”.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció