En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

L'Escola d'Animació Bíblica de Barcelona compleix "10 anys de servei per ajudar a entendre i assumir la Paraula de Déu"

L'Escola d'Animació Bíblica de Barcelona, una obra apostòlica i formativa fundada pel missioner combonià Justino Martínez, el biblista laic Javier Velasco i el també seglar…

25 juny 2015

Redacció

Comparteix
L'Escola d'Animació Bíblica de Barcelona, una obra apostòlica i formativa fundada pel missioner combonià Justino Martínez, el biblista laic Javier Velasco i el també seglar Quique Fernández, compleix ara 10 anys. La celebració per aquest aniversari es fa aquest dissabte, a partir de les 17.00 hores, a la Parròquia de la Medalla Miraculosa de la capital catalana. Quique Fernández, actual coordinador juntament amb Javier Velasco, ha definit l'obra com "un servei nascut a partir d'uns grups bíblics que animaven Justino Martínez i Javier Velasco", juntament amb ell mateix. El coordinador ha destacat que, "d'aquelles trobades de lectura compartida de la Bíblia, l'escola ha anat creixent, amb un total de 21 grups actualment entre Barcelona i les diòcesis sufragànies, a més d'altres a Sevilla, Toledo i altres ciutats espanyoles".
Quique Fernández ha explicat que l'Escola d'Animació Bíblica "dóna molta llibertat, des de l'oferiment d'allò que l'Esperit Sant diu a tothom a través de la lectura de fe i eclesial, perquè de fet no vol formar cap carisma propi". El promotor d'aquesta obra ha afegit que "es busquen eines per acostar les persones a Déu des dels textos bíblics". En aquesta línia, ha subratllat que un dels fruits és "el fet que una parròquia demani a l'Escola d'Animadors el seu servei i, per tant, que ja no sigui una obra de Justino Martínez, Javier Velasco i Quiquer Fernández, sinó de l'Església".
El fundador de l'Escola d'Animació Bíblica ha dit que la celebració principal, "després d'un pelegrinatge a Roma ara fa unes setmanes, serà una Eucaristia presidida per Justino Martínez, que ha vingut del Brasil, on està actualment de missioner, i amb l'assistència del diaca Rafael Tejada". Finalment, ha fet seva "la crida del Papa Francesc a convertir la Bíblia en el motor de la vivència cristiana".
Es pot escoltar aquí (minut 27'30") tota l'entrevista a Quique Fernández.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció