En directe

El Matí a Ràdio Estel

CATALUNYA CRISTIANA

"L'Església anima les parts perquè continuïn parlant i escoltant-se", afirma el cardenal Parolin sobre Catalunya

Pietro Parolin repassa diversos temes rellevants d'actualitat en tres pàgines publicades aquesta setmana, en el seu número 2.000, pel setmanari Catalunya Cristiana. Sobre la situació…

16 gener 2018

Redacció

Comparteix

Pietro Parolin repassa diversos temes rellevants d'actualitat en tres pàgines publicades aquesta setmana, en el seu número 2.000, pel setmanari Catalunya Cristiana. Sobre la situació social i política del nostre país, el secretari d'Estat assegura que "la Santa Seu, en estreta relació amb l’Episcopat, segueix amb atenció els esdeveniments a Catalunya i, en particular, el futur de l’escenari que s’ha dibuixat després de les eleccions al Parlament autonòmic del 21 de desembre passat". Com a via de sortida, diu que "correspon a les parts involucrades analitzar aquesta situació de desencontre polític, duent a terme una reflexió amb honestedat i sinceritat". El número dos del Papa Francesc conclou que "el que fa l’Església és recordar uns principis i uns valors i animar les parts perquè continuïn parlant i escoltant-se".

Entre altres reflexions, el cardenal Parolin recorda que "el poder polític és essencialment un servei" i que, si és autèntic, "rau a sortir a l’encontre dels altres, especialment dels més pobres i desafavorits". En aquesta línia, el secretari d'Estat de la Santa Seu destaca que "la política ha de ser valenta i prudent" i que "no serveix en el món d’avui una política patronal ni exclusiva, sinó amiga i responsable". Finalment, el purpurat italià assegura que "la política ha de defensar la dignitat humana", i posa com a exemple que "la Bona Notícia de l’Encarnació del Fill de Déu ens dona la clau interpretativa de la dignitat de tota persona humana, que hem de defensar amb vigor en qualsevol àmbit i període de l’existència".

El cardenal Pietro Parolin, nascut el 17 de gener de 1955, és secretari d'Estat de la Santa Seu des de l'octubre de 2013. Entre altres missions pastorals i diplomàtiques, ha estat nunci del Papa a Veneçuela. Precisament la difícil situació en aquest país sud-americà és un altres dels temes que tracta en aquesta entrevista exclusiva al setmanari Catalunya Cristiana, juntament amb les reformes dins l'Església, el futur estatus de Jerusalem i la lluita contra la pederàstia, entre d'altres.

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció