En directe

Fabricació Pròpia

ESGLÉSIA CATALUNYA

L’Església catòlica de Catalunya presenta la seva primera Memòria Anual d’Activitats

Fruit de la voluntat de transparència amb la societat, idesprés que els darrers cinc anys la Conferència Episcopal Espanyola s’hagi compromèsa presentar un informe anual…

19 desembre 2018

Redacció

Comparteix

Fruit de la voluntat de transparència amb la societat, idesprés que els darrers cinc anys la Conferència Episcopal Espanyola s’hagi compromèsa presentar un informe anual per justificar les quantitats rebudes de l’Estat,les 10 diòcesis amb seu a Catalunya han decidit elaborar per primera vegada unaMemòria Anual d’activitats. Com ha explicat Norbert Miracle, vicesecretari dela CET, aquest document s’ha fet de la forma més adequada i fiable possible, iinclou tots els aspectes rellevants de les 2.117 parròquies que formen lesdiòcesis catalanes durant l’any.

Gràcies a la confecció d’aquesta memòria, que es potconsultar a la pàgina web de l’arquebisbat de Tarragona i en el pdf adjunt d’aquestarticle, s’han pogut conèixer dades molt significatives, com per exemple laquantitat de sagraments administrats durant el curs: 4.000 celebracions delmatrimoni, 20.000 baptismes, 17.248 celebracions de primera comunió i 6.351administracions del sagrament de la confirmació.

D’altra banda, la memòria també inclou dades de tot elque està relacionat amb la solidaritat, i mostra les xifres de totes lesaportacions econòmiques i de personal que l’Església catalana ha fet ambinstitucions com Càritas, sempre amb l’objectiu d’ajudar els més pobres imarginats. A més, el document també permet veure que l’Església té cura demoltes obres d’art de primer nivell, que conserva amb pocs recursos, i que comdiu Norbert Miracle, “proporciona importants estalvis a l’Estat i un granservei al poble”.

Tota la informació recollida a la Memòria Anual ha ajudata comprovar la importància dels recursos econòmics que l’Església repmitjançant la X de la Declaració de la Renda, que suposa el 22% dels seusingressos. La resta de recursos de les diòcesis provenen d’altres fonts,principalment d’aportacions voluntàries dels fidels i de la gestió dels seuspropis recursos.

Més actualitat

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció