En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

L’Església catòlica de Catalunya presenta la seva primera Memòria Anual d’Activitats

Fruit de la voluntat de transparència amb la societat, idesprés que els darrers cinc anys la Conferència Episcopal Espanyola s’hagi compromèsa presentar un informe anual…

19 desembre 2018

Redacció

Comparteix

Fruit de la voluntat de transparència amb la societat, idesprés que els darrers cinc anys la Conferència Episcopal Espanyola s’hagi compromèsa presentar un informe anual per justificar les quantitats rebudes de l’Estat,les 10 diòcesis amb seu a Catalunya han decidit elaborar per primera vegada unaMemòria Anual d’activitats. Com ha explicat Norbert Miracle, vicesecretari dela CET, aquest document s’ha fet de la forma més adequada i fiable possible, iinclou tots els aspectes rellevants de les 2.117 parròquies que formen lesdiòcesis catalanes durant l’any.

Gràcies a la confecció d’aquesta memòria, que es potconsultar a la pàgina web de l’arquebisbat de Tarragona i en el pdf adjunt d’aquestarticle, s’han pogut conèixer dades molt significatives, com per exemple laquantitat de sagraments administrats durant el curs: 4.000 celebracions delmatrimoni, 20.000 baptismes, 17.248 celebracions de primera comunió i 6.351administracions del sagrament de la confirmació.

D’altra banda, la memòria també inclou dades de tot elque està relacionat amb la solidaritat, i mostra les xifres de totes lesaportacions econòmiques i de personal que l’Església catalana ha fet ambinstitucions com Càritas, sempre amb l’objectiu d’ajudar els més pobres imarginats. A més, el document també permet veure que l’Església té cura demoltes obres d’art de primer nivell, que conserva amb pocs recursos, i que comdiu Norbert Miracle, “proporciona importants estalvis a l’Estat i un granservei al poble”.

Tota la informació recollida a la Memòria Anual ha ajudata comprovar la importància dels recursos econòmics que l’Església repmitjançant la X de la Declaració de la Renda, que suposa el 22% dels seusingressos. La resta de recursos de les diòcesis provenen d’altres fonts,principalment d’aportacions voluntàries dels fidels i de la gestió dels seuspropis recursos.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció