En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA

L’Església de Santa Anna torna a obrir les seves portes durant la nit

L’Església de Santa Anna de Barcelona ja fa unany que té les seves portes obertes per tenir cura i atendre als mésnecessitats, fet que la…

28 febrer 2018

Macià Grau

Comparteix

L’Església de Santa Anna de Barcelona ja fa unany que té les seves portes obertes per tenir cura i atendre als mésnecessitats, fet que la converteix en un lloc d’acollida i escolta per alssensesostre. El projecte, que rep el nom d’Hospital de Campanya Santa Anna, està enfuncionament només durant el dia, però davant l’onada de fred dels darrers diesla parròquia ha decidit que mantindrà l’Església oberta tota la nit. El servei extraordinaridurarà 4 dies, des de dimarts fins al divendres, i permetrà que hi puguinpernoctar fins a 15 persones cada dia.

Aquesta iniciativa, que ja es va fer l’any passattambé durant l’època més freda, és possible gràcies a tots els voluntaris que hiajuden desinteressadament, però la parròquia ja ha avisat a través del seuperfil de twitter @HospitalCampanyaAnna que es necessiten més voluntaris perals torns de nit i ha fet una crida a tots aquells que estiguin disposats aajudar.

Altres associacions com la Comunitat de Sant'Egidiotambé s’han sumat a la iniciativa de l’Església de Santa Anna d’ajudar als mésnecessitats en aquestes nits tan gèlides, i ha iniciat una recollida de mantes,sacs, gorres i guants que repartirà als sensesostre juntament amb una begudacalenta.

L’Ajuntament de Barcelona, per la seva banda jaha activat l’anomenada “Operació Fred” per  les baixes temperatures, fet que suposa lacreació de 100 places més d’allotjament temporal per a les persones que dormenal carrer. Tot i això, Sant'Egidio i la Fundació Arrels, que també ofereixallotjament i atenció als sensesostre ja han avisat que és necessària lacreació de nous centres residencials nocturns de baixa exigència.  

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció