En directe

La Caravana

ESGLÉSIA MÓN

L'Església gregocatòlica a Ucraïna denuncia persecucions

L'Església grecocatòlica a Ucraïna de l'Est viu un període de martiri. L'alarma l'ha feta saltar l'arquebisbe major de Kyiv-Halyc, Mons. Svialtoslav Sherchuk: "Avui els nostres…

24 agost 2014

AsiaNews

Comparteix

L'Església grecocatòlica a Ucraïna de l'Est viu un període de martiri. L'alarma l'ha feta saltar l'arquebisbe major de Kyiv-Halyc, Mons. Svialtoslav Sherchuk: "Avui els nostres fidels de Donetsk i Lugansk viuen un temps de martiri i necessiten les nostres pregàries i el nostre suport."

El bisbe Boris Gudziak, rector de la Universitat catòlica d'Ucraïna, també ha parlat de "persecucions" a l'Església grecocatòlica en les regions on continua el conflicte entre els rebels prorussos i l'exèrcit de Kíev. Així, ha assegurat que "l'Església està patint una persecució significativa. La catedral de Donetsk va ser profanada. Els separatistes van entrar a l'església armats, van llençar una bomba al pati i el cotxe del bisbe va ser requisat". El prelat ha explicat que el 19 d'agost passat un convent a Donetsk va ser "consficat" pels prorussos.

A més de les denúncies, l'Església grecocatòlica fa una crida pel perill constant en el qual continuen treballant els sacerdots a Lugansk.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció