En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA MÓN

L'Església gregocatòlica a Ucraïna denuncia persecucions

L'Església grecocatòlica a Ucraïna de l'Est viu un període de martiri. L'alarma l'ha feta saltar l'arquebisbe major de Kyiv-Halyc, Mons. Svialtoslav Sherchuk: "Avui els nostres…

24 agost 2014

AsiaNews

Comparteix

L'Església grecocatòlica a Ucraïna de l'Est viu un període de martiri. L'alarma l'ha feta saltar l'arquebisbe major de Kyiv-Halyc, Mons. Svialtoslav Sherchuk: "Avui els nostres fidels de Donetsk i Lugansk viuen un temps de martiri i necessiten les nostres pregàries i el nostre suport."

El bisbe Boris Gudziak, rector de la Universitat catòlica d'Ucraïna, també ha parlat de "persecucions" a l'Església grecocatòlica en les regions on continua el conflicte entre els rebels prorussos i l'exèrcit de Kíev. Així, ha assegurat que "l'Església està patint una persecució significativa. La catedral de Donetsk va ser profanada. Els separatistes van entrar a l'església armats, van llençar una bomba al pati i el cotxe del bisbe va ser requisat". El prelat ha explicat que el 19 d'agost passat un convent a Donetsk va ser "consficat" pels prorussos.

A més de les denúncies, l'Església grecocatòlica fa una crida pel perill constant en el qual continuen treballant els sacerdots a Lugansk.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció