En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

"L'espera per iniciar el tràmit de l'asil és entre 1 i 2 mesos"

Milers de migrants centreamericans, entre 5000 i 10.000, continuen arribant a la ciutat mexicana de Tijuana tot i les mesures per fortificar la frontera dels…

21 novembre 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Milers de migrants centreamericans, entre 5000 i 10.000, continuen arribant a la ciutat mexicana de Tijuana tot i les mesures per fortificar la frontera dels Estats Units. Hem abordat el tema amb Anna Sangrà, tècnica de migració i diversitat de Justícia i Pau, al programa A Primera Hora d’aquest dimecres: “L'espera per iniciar el tràmit de l'asil és molt elevada, entre 1 i 2 mesos”, ha apuntat Sangrà, que ha volgut començar situant per què fugen: “Són persones que tenen una situació de violència generalitzada i situacions molt dures a Hondures. La por està normalitzada entre la ciutadania, el país ha esdevingut molt militaritzat, fa que la ciutadania visqui amb por i dificulti l’accés als serveis de primera necessitat”.
Brexit
Espanya ha decidit votar no al Brexit, de moment, si no es canvia de posició pel que fa a Gibraltar. El periodista Marc Vidal ha explicat: “El govern espanyol dilluns va deixar l'acord del Brexit a l'aire. No és una qüestió menor perquè ha costat molt arribar fins aquí”.
Pots escoltar A Primera Hora
Foto: Víctor Manuel Espinosa

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció