En directe

Laudes

POLÍTICA

"L'Estat està bloquejat perquè no gira cap a Catalunya i no escolta"

Míriam Nogueras, número dos de la candidatura per Barcelona, i Olga Ortiz, advocada experta en família i lideratge femení, han analitzat aquest dimecres, des del…

6 novembre 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Míriam Nogueras, número dos de la candidatura per Barcelona, i Olga Ortiz, advocada experta en família i lideratge femení, han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat en el cinquè col·loqui electoral, la proposta política de Junts per Catalunya. Nogueras, que és diputada al Congrés des de les eleccions de 2015, ha destacat que "el més important és enviar el missatge que el que passa els darrers anys a l'Estat espanyol no és normal i, per tant, no ho normalitzarem". Ha denunciat que "el govern legítim de Catalunya es troba des de fa uns mesos entre la presó i a l'exili". La candidata ha aclarit que la formació independentista "no ha volgut mai bloquejar res, perquè l'Estat ja està bloquejat perquè no hi ha manera que giri cap a Catalunya, escolti i dialogui". Com a balanç d'aquest últim any i mig, Nogueras ha assegurat que Junts per Catalunya se sent "totalment decebuda amb Pedro Sánchez".
En un altre moment, Míriam Nogueras ha dit que la seva formació "manté el mateix discurs del 28 d'abril, amb una proposta de diàleg que inclogués un mediador, de fet ja formulada abans que Sánchez convoqués aquelles elccions". Ha aclarit que "la iniciativa és ara la mateixa: seure i parlar", tot i que ha admès que "tot està molt complicat, perquè ara Sánchez parla d'intervenir TV3 i d'il·legalitzar qualsevol referèndum". En síntesi, ha lamentat que "aquesta setmana hem vist la cara més fosca i més feixista de Pedro Sánchez". La dirigent de Junts per Catalunya ha assegurat que "els polítics han de ser molts sincers i explicar als ciutadans que hi ha coses que no són normals". També ha apuntat que les eleccions són "el mecanisme per resoldre problemes" i que, per tant, "sempre s'ha de tenir esperança".
En la seva intervenció, entre altres reflexions, Olga Ortiz ha lamentat que "la gent està frustrada i presenta molts dubtes a l'hora de votar, en un moment en què les propostes de diàleg han vist un gir". Nogueras, en la seva resposta, ha comentat que "aquesta deriva ve d'abans", i ha admès que els ciutadans "senten impotència" davant la convocatòria d'eleccions. Finalment la número dos de Junts per Catalunya ha assegurat que "és imprescindible una unitat estratègica de l'independentisme, davant un moment de màxima gravetat". D'altra banda, ha reconegut que "l'independentisme, com tothom, ha de fer també la seva autocrítica, i ja l'està fent". Tot just quan s'ha acabat el programa, Míriam Nogueras s'ha assabentat, encara al mateix estudi de Ràdio Estel, que acabava de morir el pare de Carles Puigdemont, notícia que l'ha deixada molt impactada.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 6 de novembre.
Es presenta novament amb aquesta marca i des d’una defensa absoluta d’un procés cap a la independència, reivindicant la llibertat dels dirigents condemnats pel Tribunal Suprem i intentant que la veu independentista sigui forta. Després de la sentència, que inhabilita el dirigents que s’havien presentat el 28 d’abril, Laura Borràs és ara qui encapçala la candidatura per Barcelona, amb l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas com a número tres. La formació nacionalista, que integra el Partit Demòcrata i altres corrents, juntament amb un grup d’independents, aspira a millorar el resultat de 7 escons aconseguits ara fa mig any.
Tot i que presenta un missatge molt allunyat de qualsevol entesa parlamentària amb els socialistes de Pedro Sánchez, la bandera del diàleg sempre hi és present en un moment especialment complicat, tot just després del veredicte condemnatori pel procés i amb un govern català molt afeblit davant el clima de protesta, algunes derives violentes que no fan bé a ningú i sobretot els desencontres interns dins l’executiu de Quim Torra. Caldrà veure com és aquesta veu de l’independentisme per valorar si algun diàleg proper fa albirar alguna sortida a l’actual conflicte català.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció