En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

"L'Eucaristia no és premi per als sants, sinó pa per als pecadors"

El Papa ha assegurat aquest diumenge que "l'Eucaristia no és premi per als sants, sinó pa per als pecadors", i ha presentat aquest sagrament com…

7 juny 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha assegurat aquest diumenge que "l'Eucaristia no és premi per als sants, sinó pa per als pecadors", i ha presentat aquest sagrament com "una medecina eficaç contra els tancaments". Durant l'Àngelus de la festa del Corpus Christi, Francesc ha destacat que, en aquesta solemnitat, "trobem la grandesa de Déu en un tros de pa, en una fragilitat que desborda d'amor i de compartir". En aquesta línia, ha afegit que el Senyor "sap que el necessitem". En comentar l'evangeli del dia, un fragment de Marc que ens presenta el relat del Sant Sopar, el pontífex ha afirmat que "les paraules i els gestos de Jesús ens toquen el cor". Igualment ha comentat que "Jesús ens dona el sagrament més gran, amb senzillesa i amb un gest humil de donació i de compartir". El Sant Pare també ha subratllat que el Senyor, "en la culminació de la seva vida, no reparteix pa en abundància per alimentar les multituds, sinó que es parteix ell mateix en el sopar de la Pasqua amb els deixebles". A més, ha conclòs que, "d'aquesta manera, Jesús ens mostra que l'objectiu de la vida és el donar-se i que servir és l'acció més gran".

En un altre moment, el bisbe de Roma ha dit que "Jesús es fa fràgil, com el pa que es trenca i s'esmicola, però és precisament aquí on surt la seva força". Ha recordat que "tot just en l'Eucaristia, la fragilitat és força de l'amor que es fa petit per ser acollit i no pas temut, que es fragmenta per reunir-nos a la unitat", El Papa ha explicat que "hi ha una altra força que destaca en la fragilitat de l'Eucaristia, que és la d'estimar els qui s'equivoquen". En recordar que va ser "Jesús ens dona el Pa de Vida precisament la nit en què va ser traït", Francesc ha assegurat que "ens fa el regal més mentre sent en el seu cor l'abisme més profund quan un deixeble l'està traint".

D'altra banda, el pontífex ha pregat per Burkina Faso, i ha recordat que "l'Àfrica necessita pau". Igualment ha expressat el seu "dolor per les restes dels nens trobats al Canadà", alhora que ha recordat la beata Maria Laura Mainetti, de les Filles de la Creu, assassinada ara fa 21 anys per tres noies influïdes per una secta satànica. Finalment el Sant Pare ha comentat que, aquest dimarts a la una del migdia, l'Acció Catòlica Internacional invita tothom a dedicar un minut per la pau, cadascú segons la seva pròpia tradició religiosa. Igualment ha fet una crida general a "resar en particular per Terra Santa i per Myanmar".

I aquest mateix diumenge però a la tarda, el Sant Pare ha presidit la Missa del Corpus Christi des de l'altar de la Càtedra a la Basílica Vaticana. Durant l'homilia, s'ha aturat a explicar de quina forma podem nosaltres avui preparar la Pasqua del Senyor, de la mateixa manera que els deixebles van preparar el lloc on s'havia de celebrar el sopar Pascual. El bisbe de Roma ha animat els creients a "entendre quins són llocs de la nostra vida en què el Senyor demana que el rebem". Les seves respostes s'han fonamentat, segons ha recordat el Papa, en "les imatges de l'home que duu una gerra d'aigua, de l'habitació àmplia en el pis superior i del mateix Jesús que parteix el pa".

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

El president de l'Associació Catalana d'expresos polítics del Franquisme, Carles Vallejo, celebra que la comissaria de Via Laietana es converteixi en un lloc de memòria

17 abril 2024

Infraestructures

POLÍTICA

Alícia Romero respon a Lluís Mijoler: "L'ampliació de l'aeroport del Prat no ha de venir condicionada pel que pensi un únic municipi"

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, intervé al debat de pressupostos amb Jéssica Albiach al fons | ACN

En una entrevista a Ràdio Estel, la número 2 del PSC a les eleccions catalanes del 12 de maig no veu la proposta d'ERC "una solució" per ampliar l'aeroport del Prat

17 abril 2024

Redacció

Infraestructures

POLÍTICA

Lluís Mijoler: "El govern espanyol fa propostes per a l'aeroport, però encara no he vist Óscar Puente trepitjar el Prat"

Lluís Mijoler, número 2 de Comuns-Sumar el 12M, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

El número 2 dels Comuns-Sumar a les eleccions catalanes del 12 de maig manté que el PSC és un soci prioritari, però aposta per un tripartit a la Generalitat

16 abril 2024

Redacció