En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

L'eurodiputat Ernest Urtasun (Iniciativa-Verds): "Es l'estació de metro que utilitzem habitualment"

13 morts i 35 ferits a l'aeroport internacional de Brusel·les, i 10 morts a l'estació de Metro de Maelbeek. Aquest és el balanç a les 10:39 del…

22 març 2016

Comparteix
13 morts i 35 ferits a l'aeroport internacional de Brusel·les, i 10 morts a l'estació de Metro de Maelbeek. Aquest és el balanç a les 10:39 del matí d'aquest dimarts 22 de març. La Fiscalia belga ha confirmat que es tracta d'un atemptat terrorista.
Cap a les 8 del matí, hi ha hagut dues explosions a l'aeroport internacional de Zaventem, a la capital belga, que han afectat els taulells de facturació de sortida de la companyia nord-americana American Airlines, on hi havia en aquell moment desenes de persones. Pocs minuts després de les 9 del matí, hi ha hagut una o diverses explosions més a l'estació de metro de Maelbeek, al barri de les institucions europees. Hi ha una desena de morts, segons la televisió pública flamenca.
Aquest matí de dimarts a la Fórmula Estel estem recollint testimonis i valoracions. 
Des de l'Aeroport del Prat de Barcelona, l'eurodiputat d'Iniciativa Ernest Urtasun, que no ha pogut agafar el vol per anar a Brussel·les, ha explicat a Ràdio Estel que l'equip que treballa amb ell "ara té molta por. Hi ha poqueta gent al Parlament Europeu. Molta gent s'ha quedat a casa. S'ha decretat la màxima alerta. Hi ha molt nerviosisme. Estem esperant que la cadena d'atemptats s'acabi amb Maelbeek. Avui és un dia sobretot per solidartizar-se".
"L'estació de Metro que utilitzem habitualment. La parada de Maelbeek és la que utilitzen la majoria dels treballadors del Parlament Europeu", ha apuntat Ernest Urtasun. I Arantxa Calvera, treballadora del Parlament Europeu, ha explicat, commocionada des de Brusel·les, que sent "com els cotxes de Policia van com bojos, mentre sonen sirenes d'ambulàncies", i ha assegurat que posar una bomba al Parlament és complicat per la forta seguretat que té, però no pas al metro de Maelbeek, que queda al davant: "Em podria haver passat a mi fa 10 minuts", ha relatat Arantxa.
SEGUEIX EN DIRECTE LA FÓRMULA ESTEL 

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024