En directe

Camins

SOCIETAT

"L'exclusió de nens es produeix molt a prop de nosaltres"

Lluís Batlló, advocat penalista, Xavier Puigdollers, responsable de l’Àrea de la Infància al Col·legi d’Advocats de Barcelona, Lluís Serra, antropòleg i secretari general de la Unió de…

20 novembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Batlló, advocat penalista, Xavier Puigdollers, responsable de l’Àrea de la Infància al Col·legi d’Advocats de Barcelona, Lluís Serra, antropòleg i secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, i un Anna Folch, presidenta d'UNICEF Catalunya, han compartit aquest dilluns un col·loqui sobre la infància en el programa El Mirador de l'actualitat. En el Dia Internacional del Nen, tots han destacat la importància d'afrontar la permanent vulnerabilitat dels infants, tant allà on la seva vida corre perill com allà on gaudeixen d'un benestar i tenen garantits uns drets bàsics. Puigdollers ha explicat el significat d'un acte públic que s'ha fet aquest mateix dilluns al Col·legi d'Advocats, on s'ha reflexionat sobre els nens que tenen els pares a la presó. "Els infants viuen íntimament l'absència del pare o la mare reclús, amb preguntes sobre què ha passat i quin futur els espera", ha comentat. Lluís Batlló ha recordat, per la seva banda, que "malauradament l'exclusió de nens i la seva pobresa és un fet que no només es produeix al Tercer Món, sinó també aquí, ben a prop de nosaltres".

Serra ha destacat que "la preocupació dels infants forma part de tota la història de la humanitat, però la Convenció dels Drets dels Infants no s'aprova fins a l'any 1989, una dada que mostra que anem tard". Anna Folch ha assegurat que "el 20 de novembre és sobretot un dia de celebració, per la convenció més ratificada de tot el món, tot i que l'objectiu és que la jornada de la infància sigui cada dia, perquè es fa un treball molt important per ells". En aquesta línia, ha subratllat "la importància que els infants tinguin veu, cosa que s'està fent molt aquest any" i que "la mortalitat infantil s'ha reduït a la meitat els últims anys, cosa que permet tenir esperança de cara al futur".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 20 de novembre.

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció