En directe

Fabricació pròpia

SOCIETAT

"L'exclusió de nens es produeix molt a prop de nosaltres"

Lluís Batlló, advocat penalista, Xavier Puigdollers, responsable de l’Àrea de la Infància al Col·legi d’Advocats de Barcelona, Lluís Serra, antropòleg i secretari general de la Unió de…

20 novembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Batlló, advocat penalista, Xavier Puigdollers, responsable de l’Àrea de la Infància al Col·legi d’Advocats de Barcelona, Lluís Serra, antropòleg i secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, i un Anna Folch, presidenta d'UNICEF Catalunya, han compartit aquest dilluns un col·loqui sobre la infància en el programa El Mirador de l'actualitat. En el Dia Internacional del Nen, tots han destacat la importància d'afrontar la permanent vulnerabilitat dels infants, tant allà on la seva vida corre perill com allà on gaudeixen d'un benestar i tenen garantits uns drets bàsics. Puigdollers ha explicat el significat d'un acte públic que s'ha fet aquest mateix dilluns al Col·legi d'Advocats, on s'ha reflexionat sobre els nens que tenen els pares a la presó. "Els infants viuen íntimament l'absència del pare o la mare reclús, amb preguntes sobre què ha passat i quin futur els espera", ha comentat. Lluís Batlló ha recordat, per la seva banda, que "malauradament l'exclusió de nens i la seva pobresa és un fet que no només es produeix al Tercer Món, sinó també aquí, ben a prop de nosaltres".

Serra ha destacat que "la preocupació dels infants forma part de tota la història de la humanitat, però la Convenció dels Drets dels Infants no s'aprova fins a l'any 1989, una dada que mostra que anem tard". Anna Folch ha assegurat que "el 20 de novembre és sobretot un dia de celebració, per la convenció més ratificada de tot el món, tot i que l'objectiu és que la jornada de la infància sigui cada dia, perquè es fa un treball molt important per ells". En aquesta línia, ha subratllat "la importància que els infants tinguin veu, cosa que s'està fent molt aquest any" i que "la mortalitat infantil s'ha reduït a la meitat els últims anys, cosa que permet tenir esperança de cara al futur".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 20 de novembre.

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció