En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"L'exclusió de nens es produeix molt a prop de nosaltres"

Lluís Batlló, advocat penalista, Xavier Puigdollers, responsable de l’Àrea de la Infància al Col·legi d’Advocats de Barcelona, Lluís Serra, antropòleg i secretari general de la Unió de…

20 novembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Batlló, advocat penalista, Xavier Puigdollers, responsable de l’Àrea de la Infància al Col·legi d’Advocats de Barcelona, Lluís Serra, antropòleg i secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, i un Anna Folch, presidenta d'UNICEF Catalunya, han compartit aquest dilluns un col·loqui sobre la infància en el programa El Mirador de l'actualitat. En el Dia Internacional del Nen, tots han destacat la importància d'afrontar la permanent vulnerabilitat dels infants, tant allà on la seva vida corre perill com allà on gaudeixen d'un benestar i tenen garantits uns drets bàsics. Puigdollers ha explicat el significat d'un acte públic que s'ha fet aquest mateix dilluns al Col·legi d'Advocats, on s'ha reflexionat sobre els nens que tenen els pares a la presó. "Els infants viuen íntimament l'absència del pare o la mare reclús, amb preguntes sobre què ha passat i quin futur els espera", ha comentat. Lluís Batlló ha recordat, per la seva banda, que "malauradament l'exclusió de nens i la seva pobresa és un fet que no només es produeix al Tercer Món, sinó també aquí, ben a prop de nosaltres".

Serra ha destacat que "la preocupació dels infants forma part de tota la història de la humanitat, però la Convenció dels Drets dels Infants no s'aprova fins a l'any 1989, una dada que mostra que anem tard". Anna Folch ha assegurat que "el 20 de novembre és sobretot un dia de celebració, per la convenció més ratificada de tot el món, tot i que l'objectiu és que la jornada de la infància sigui cada dia, perquè es fa un treball molt important per ells". En aquesta línia, ha subratllat "la importància que els infants tinguin veu, cosa que s'està fent molt aquest any" i que "la mortalitat infantil s'ha reduït a la meitat els últims anys, cosa que permet tenir esperança de cara al futur".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 20 de novembre.

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció