En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"L'exclusió de nens es produeix molt a prop de nosaltres"

Lluís Batlló, advocat penalista, Xavier Puigdollers, responsable de l’Àrea de la Infància al Col·legi d’Advocats de Barcelona, Lluís Serra, antropòleg i secretari general de la Unió de…

20 novembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Batlló, advocat penalista, Xavier Puigdollers, responsable de l’Àrea de la Infància al Col·legi d’Advocats de Barcelona, Lluís Serra, antropòleg i secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, i un Anna Folch, presidenta d'UNICEF Catalunya, han compartit aquest dilluns un col·loqui sobre la infància en el programa El Mirador de l'actualitat. En el Dia Internacional del Nen, tots han destacat la importància d'afrontar la permanent vulnerabilitat dels infants, tant allà on la seva vida corre perill com allà on gaudeixen d'un benestar i tenen garantits uns drets bàsics. Puigdollers ha explicat el significat d'un acte públic que s'ha fet aquest mateix dilluns al Col·legi d'Advocats, on s'ha reflexionat sobre els nens que tenen els pares a la presó. "Els infants viuen íntimament l'absència del pare o la mare reclús, amb preguntes sobre què ha passat i quin futur els espera", ha comentat. Lluís Batlló ha recordat, per la seva banda, que "malauradament l'exclusió de nens i la seva pobresa és un fet que no només es produeix al Tercer Món, sinó també aquí, ben a prop de nosaltres".

Serra ha destacat que "la preocupació dels infants forma part de tota la història de la humanitat, però la Convenció dels Drets dels Infants no s'aprova fins a l'any 1989, una dada que mostra que anem tard". Anna Folch ha assegurat que "el 20 de novembre és sobretot un dia de celebració, per la convenció més ratificada de tot el món, tot i que l'objectiu és que la jornada de la infància sigui cada dia, perquè es fa un treball molt important per ells". En aquesta línia, ha subratllat "la importància que els infants tinguin veu, cosa que s'està fent molt aquest any" i que "la mortalitat infantil s'ha reduït a la meitat els últims anys, cosa que permet tenir esperança de cara al futur".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 20 de novembre.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció