En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

L'exconseller Ignasi Farreres diu que els missatges del Papa Francesc són una bona recepta per a la regeneració política

El missatge de cap d’any del president de la Generalitat, que hem pogut escoltar o llegir en les últimes hores, és un dels últims referents…

31 desembre 2013

Comparteix

El missatge de cap d’any del president de la Generalitat, que hem pogut escoltar o llegir en les últimes hores, és un dels últims referents en forma de balanç de l’any 2013 que estem a punt d’acabar. Artur Mas parlava ahir del procés sobiranista i del que ha estat el sisè any consecutiu de recessió econòmica, amb l’esperança de recuperació, que són les grans qüestions de la vida política el 2013. El diputat de Ciutadans Carlos Carrizosa ha criticat aquest dimarts al matí, en el programa El primer cafè de Ràdio Estel, la convocatòria de la consulta per al 9 de novembre. Concretament ha dit que “no es podrà fer” i que “Artur Mas ja està reconeixent que una Catalunya independent sortiria d’Europa, mentre se senten veus internacionals i les ambaixades estan portant papers per oposar-se a tot el procés”. A més, Carrizosa ha assegurat que “aquesta situació de bloqueig no és tant si Espanya ens deixa votar, sinó sobretot una qüestió que cal portar al Congrés dels Diputats”.

En canvi, l’exconseller Ignasi Farreres, president del Centre d’Estudis Econòmics i Socials, ha defensat que “els catalans puguin votar”, i ho ha argumentat dient que, “en democràcia, totes les idees es poden defensar pacíficament, un raonament que ja s’ha expressat al País Basc els últims anys en contraposició amb el terrorisme”. D’altra banda, Farreres ha subratllat els positius missatges del Papa Francesc i la seva incidència política a tot el món com un altre dels fets rellevants del 2013. Sobretot ha recomanat “la lectura de l’exhortació Evangelii Gaudium, un document molt ben rebut entre creients i no creients, així com entre importants dirigents, com és el cas del president dels Estats Units, Barak Obama, que ha citat diverses vegades el pontífex”. En aquesta línia, l’exconseller ha destacat que el Sant Pare “fa una denúncia dels abusos i despropòsits del capitalisme”.

Tornant a la política catalana, el dirigent socialista i membre de les Joventuts del PSC Miquel Fernández ha defensat una reforma a partir d’un model federal, “com ja es va veure en l’última campanya electoral del PSC, on el lema va ser precisament federalisme”. L’actualitat política dels últims 12 mesos també ha tingut com a grans temes la reforma educativa, que entrava en vigor tot just aquest dilluns passat amb la llei ja aprovada per les corts, la corrupció política sobretot amb el cas Bàrcenas i uns suposats pagaments en negre a dirigents del PP des de fa anys, l’anunci de reforma de les pensions i d’una nova reforma laboral fets pel govern espanyol i altres polítiques socials i econòmiques.

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció