En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

L'experiència de Bergoglio, com a sacerdot i pastor a Buenos Aires, recollida en un llibre des del testimoni de 17 preveres

Curas villeros. De Múgica al  Padre Pepe. Historias de lucha y esperanza. Aquest és el títol d'un llibre de Silvina Premat, periodista argentina que treballa…

25 març 2015

Comparteix
Curas villeros. De Múgica al  Padre Pepe. Historias de lucha y esperanza. Aquest és el títol d'un llibre de Silvina Premat, periodista argentina que treballa per al diari La Nación. "És una crònica de la presència de l'Església, els últims 40 anys, als barris més pobres de Buenos Aires", ha explicat l'autora aquest dimecres a la Fórmula Estel de Ràdio Estel. Premat ha destacat el fet que "són zones perifèriques de la capital on han arribat persones en situació difícil procedents de diverses regions de l'Argentina".
La periodista ha afegit que "el llibre, publicat per primera vegada l'any 2010 a l'Argentina, ha recuperat ara significat com a recull d'experiències d'Església seguint un estil simple d'obertura i acompanyament autèntic", en referència al Papa Francesc. Cal recordar que l'actual pontífex, Jorge-Mario Bergoglio, quan era arquebisbe de Buenos Aires, va impulsar fortament aquesta línia pastoral al carrer, "pensant sempre en les persones més necessitades, creients i no creients", ha conclòs Premat.
Aquest treball neix d'entrevistes a 17 capellans. A partir de la seva feina, Silvina Premat subratlla "l'acompanyament a la persona i la proximitat a ella, des d'una manera d'actuar i d'ajudar que fa que la persona que viu estirada a terra, per les drogues, per la soledat o pels sofriments de la vida, aconsegueixen aixecar-se i recuperar la dignitat que qualsevol ésser humà té". L'autora, que participava ara fa uns dies en un acte a Barcelona organitzat pel moviment Comunió i Alliberament i on es parlava de la crida del Sant Pare a sortir a les perifèries, ha dit que el llibre es pot trobar ara per Internet. Això sí, ha expressat el seu desig que aviat es pugui trobar també imprès a Espanya.
Es pot escoltar aquí (des del minut 29'00") tota l'entrevista a Silvina Premat.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció