En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

SOCIETAT

L’incendi de Pont de Vilomara arrasa River Park

Són una cinqueantena de cases, les afectades d'aquesta urbanització i prop d’una vintena de famílies han perdut l’habitatge per complet. Unes xifres que podrien augmentar els pròxims dies.

20 juliol 2022

Redacció

Comparteix
Una de les cases devastades per l'incendi de Pont de Vilomara a la urbanització River Park. / Silvia Muñoz

La urbanització de River Park s’ha endut la pitjor part d’aquest incendi. Les xifres parlen per si soles. De moment, hi ha 50 cases afectades pel pas de l’incendi de Pont de Vilomara. Unes 20 famílies s’han quedat sense casa i quasi 30 estan danyades parcialment.

Més afectacions de les cases a causa de l'incendi de Pont de Vilomara a la urbanització River Park. / Silvia Muñoz

Ara als carrers impera un silenci gèlid que contrasta amb una calor asfixiant que no dona treva. L’incendi ho ha arrasat quasi tot de manera impassible. Arbres, jardins, cotxes, i algunes cases completament calcinades.

Cotxe calcinat en una de les cases afectades per l'incendi de Pont de Vilomara a la urbanització River Park. / Silvia Muñoz

D’altres habitatges han aconseguit salvar-se de les flames, però el gris i negre de les cendres han tenyit els carrers. Un gran cop emocional per veïns com l’Emilia, a qui li costa oblidar el què ha viscut.

"Primer ens van dir que no donava temps de marxar i que ens quedéssim dins. Però després van venir tots espantats dient-nos que havíem de marxar de pressa. Ens van posar en cotxes i vam anar cap a Rocafort."

Hi ha contrasts de sentiments. Molts se senten sense forces de reconstruir la casa o fer-ne una de nova. D’altres, que han tingut potser més sort que se’ls ha cremat només una part, tenen un petit bri d’esperança. Tot i això, la desolació entre els afectats no es pot amagar.

El efectes de l'incendi de Pont de Vilomara a la urbanització River Park. / Silvia Muñoz

A la Maria i en Jaume se’ls ha cremat el jardí per complet i els costa encara recordar el foc. Els danys encara s’estan materialitzant. A River Parc s’està treballant per restablir els subministraments bàsics, com l’aigua i la llum, així com també a la urbanització Les Brucades, també afectada per l’incendi. Ara bé, també caldrà reparar el que suposa perdre la casa i els records. 

Una senyalització indica l'entrada a la urbanització River Park, afectada per l'incendi de Pont de Vilomara. / Silvia Muñoz

Escolta la crònica de Silvia Muñoz per al 'El Matí a Ràdio Estel'.

CRÒNICA: L'incendi de Pont de Vilomara arrasa river Park

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció