En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Lliurament del Premi Internacional Catalunya a l'arquebisbe Desmond Tutu

Escolta l'acte íntegre que va oferir Ràdio Estel: Premi Internacional Catalunya 2014 a Desmond Tutu El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va lliurar…

4 juny 2014

Comparteix

Escolta l'acte íntegre que va oferir Ràdio Estel: Premi Internacional Catalunya 2014 a Desmond Tutu

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va lliurar ahir al vespre el XXVI Premi Internacional Catalunya a l'arquebisbe sud-africà Desmond Tutu, en un acte celebrat al Palau de la Generalitat de Catalunya i transmès en directe per Ràdio Estel. En la glossa de presentació, l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Lluís Martínez Sistach, va destacar el doble compromís del prelat anglicà, amb la salut i el bé comú de la societat i també amb el poble cristià.

El cardenal Martínez Sistach va comparar Desmond Tutu amb grans personatges que han canviat el món, i fins i tot va dir, referint-se al seu somni, que és el Marthin Luther King de Sud-Àfrica. I el va definir com a "apòstol incansable de reconciliació i de perdó" i com "un pastor que fa olor d'ovella".

En el discurs d'acceptació, Desmond Tutu va parlar del moment que viu Catalunya. Va expressar el seu suport al dret a decidir del poble català, alhora que va alertar davant del risc de les decisions unilaterals, entre ells la declaració d'independència.

Desmond Tutu, de 82 anys i premi Nobel de la Pau 1984, va repassar diferents realitats del món on hi ha injustícies, discriminacions i atemptats contra els drets humans, un panorama davant del qual sempre s'ha compromès a lluitar, sobretot a Sud-Àfrica i per la reconciliació davant l'Apartheid dels anys 80.

Artur Mas, per la seva part, va destacar que Catalunya és un país amb una identitat de matriu cultural, que acull gent de procedències diverses i amb una societat civil dinàmica, potent i ben organitzada. El president de la Generalitat va concloure que aquest és el país que vol votar el 9 de novembre.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció