En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Lluís Batlló creu que "Llarena acceptarà l'entrega de Puigdemont"

Lluís Batlló, advocat penalista, i Xavier Puigdollers, advocat i president de l’Associació d’Amics i Devots de Sant Ramon de Penyafort, han coincidit aquest dilluns, des…

16 juliol 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Batlló, advocat penalista, i Xavier Puigdollers, advocat i president de l’Associació d’Amics i Devots de Sant Ramon de Penyafort, han coincidit aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de qualificar de complexa la nova situació judicial de Carles Puigdemont, després que el tribunal alemany de Schelswig-Holstein hagi acceptat l'entrega de l'expresident a Espanya però sense el delicte de rebel·lió. Batlló ha admès que, amb la decisió de la justícia d'Alemanya, "s'ha entrat en el fons pel que fa a l'euroordre, i això no és el més normal". D'altra banda, ha afegit que "el jutge Pablo Llarena ja s'ho esperava, sobretot des que ja es va descartar la rebel·lió a finals de març", i ha comentat també que el magistrat del Suprem "sembla que acceptarà l'entrega de Puigdemont en virtut de l'euroordre, perquè ja la va retirar una vegada, tot i que la podria tornar a retirar". Finalment ha pronosticat que, si l'expresident català ve a Espanya, "es podria fer des de la justícia espanyola una peça separada per jutjar Puigdemont per malversació".
Puigdollers ha destacat que "aquest procés judicial és extraordinari, per la transcendència política que té, i ha tingut moltes influències externes". El també advocat ha dit igualment que "el canvi de govern espanyol, amb nou fiscal general, pot comportar noves instruccions i filtres diferents". També ha destacat el fet que "a Catalunya hi ha nou govern, i es transmet la sensació que es pot dialogar, mentre Alemanya es defineix". El president de l'Associació d'Amics de Sant Ramon de Penyafort ha comparat la situació amb "una partida d'escacs", i ha assegurat que "no seria lògic que, a uns processats se'ls jutgi per una cosa, i a un d'ells per una altra". Finalment ha reclamat que el jutge Llarena "sigui més objectiu i no valori només allò que ell creu que ha pogut passar segons uns interessos que ell sembla que té".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 16 de juliol.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció