En directe

Laudes

SOCIETAT

“Lluitem per tornar a tot allò que teníem abans i potser no podem"

El moment actual, en què el nivell de confinament baixa per anar avançant cap a la nova normalitat, provoca que algunes persones tinguin dificultats per…

12 maig 2020

@rafasanahuja / @IgnasiMiranda

Comparteix
El moment actual, en què el nivell de confinament baixa per anar avançant cap a la nova normalitat, provoca que algunes persones tinguin dificultats per afrontar l'experiència. La manera com la societat ha viscut el confinament, la manca o l’excés d’activitat i també el repte humà que suposa entrar en les fases desescalada han estat alguns dels temes que Oriol Quintana, doctor en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra i professor adjunt a la Càtedra d'Ètica i Pensament Cristià de l'IQS (Universitat Ramon Llull), ha tractat aquest dimarts en el programa El Mirador de l'actualitat. A més, acaba de publicar el llibre La mandra, dins de la sèrie «Pecats capitals», de l’editorial Fragmenta. Quintana ha dit que “és complicat fer el diagnòstic de com està vivint la societat el confinament perquè, també en la pandèmia, ens veiem obligats a produir i produir, fins i tot en circumstàncies especials o quan no estem en horari de feina”.
El professor ha valorat la irrupció tan potent de les eines tecnològiques en aquest moment especial. Concretament ha comentat que “les noves tecnologies també ens porten a una manca de descans perquè estem treballant i, quan descansem, seguim treballant”. El professor ha explicat que, per a ell, “la mandra és una eina per parar però, segons com, ens pot aturar i  provocar que deixem de fer coses que hem de fer”. Preguntat si aquesta situació d’alerta sanitària i confinament pot ajudar les persones a fer un replantejament vital, Oriol Quintana ha explicat que no es considera gaire optimista “ja que, en aquesta aturada general, el que fem és lluitar per tornar a allò que teníem abans, i potser no podem, però aspirem a tenir la marxa productiva de la nostra societat al màxim”.
L'autor del llibre La mandra ha insistit també en la manera que tenim de fer servir els espais virtuals. Sobre aquesta qüestió, ha destacat que “la pandèmia ha servit per fer més gran l’influencia de la tecnologia que ja teníem”. Igualment ha afegit que tot plegat “no servirà per replantejar-nos les coses” i que, davant aquesta realitat, “la mandra esdevé una vacuna contra la productivitat i la necessitat d’estar constament compartint continguts”. Finalment, Quintana ha valorat com ha viscut la societat el temps de confinament: “Hi ha gent que diu que tot això ens portarà a un canvi de vida, però jo crec que no, que molts han aprofitat per aïllar-se”. Com a conseqüència d'això, el professor d'Humanitats ha conclòs que no sap “si hem aprofitat les oportunitats que ens donava el confinament”.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 12 de maig.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció