En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

L'Obra del Nen Déu consolida el programa d'ajuda a nois i noies a partir dels 16 anys, perquè s'obrin un camí

L'Obra Benèfica del  Nen Déu, nascuda el 1892 amb la gestió de l'Arquebisbat de Barcelona i de les Franciscanes dels Sagrats Cors, desenvolupa els últims…

30 abril 2015

Redacció

Comparteix
L'Obra Benèfica del  Nen Déu, nascuda el 1892 amb la gestió de l'Arquebisbat de Barcelona i de les Franciscanes dels Sagrats Cors, desenvolupa els últims anys diversos projectes educatius, assistencials i de desenvolupament personal per a desenes de nois i noies des de petits i fins que s'obren camí a la vida. La cap d'Estudis i membre de l'equip del Nen Déu Marta Pàmies Ponsarnau ha explicat, aquest dijous a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, un projecte concret "que consisteix a atendre especialment nois i noies a partir dels 16 anys, un programa que està en marxa des de l'any 2003". Pàmies ha destacat que "calia oferir aprenentatges més funcionals i més útils en l'àmbit social i fins i tot laboral".

La cap d'Estudis ha dit també que "es va pensar en allò que podia resultar més útil als nois i noies, per exemple en l'àmbit domèstic, planxant o netejant i vetllant per la imatge personal, i també en el social, amb el civisme al carrer, fent compres o en altres moments". Tot això es va materialitzar en tallers específics. "S'ofereixen totes les habilitats necessàries per als nois. Inicialment es va començar en una aula, un grup, i ara mateix ja en són dos, dels quals un, veient que cal adaptar-se cada any a les necessitats dels alumnes, s'atén un grup des d'una orientació més laboral", ha afegit Pàmies.
L'Obra del Nen Déu té moltes línies d'actuació,  amb més d'un centenar de treballadors que van des de professors fins a logopedes, passant per metges i tota mena de voluntaris. "Estrenar el nou edifici, situat a la Ronda del Guinardó, va marcar un abans i un després, amb l'escola, els dispensaris i altres dependències. Tot això va ser un gran estímul juntament amb la visita del Papa Benet XVI el 7 de novembre de 2010", ha explicat Marta Pàmies. Finalment, ha recordat que l'equip de demandes de places "està a disposició d'aquelles persones que no coneguin l'Obra del Nen Déu perquè puguin informar-se dels serveis que ofereix, perquè encara hi ha possibilitat de créixer".
Es pot escoltar aquí (des del minut 28'30") tota l'entrevista a Marta Pàmies.

Més actualitat

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció