En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

L'Obra del Nen Déu consolida el programa d'ajuda a nois i noies a partir dels 16 anys, perquè s'obrin un camí

L'Obra Benèfica del  Nen Déu, nascuda el 1892 amb la gestió de l'Arquebisbat de Barcelona i de les Franciscanes dels Sagrats Cors, desenvolupa els últims…

30 abril 2015

Redacció

Comparteix
L'Obra Benèfica del  Nen Déu, nascuda el 1892 amb la gestió de l'Arquebisbat de Barcelona i de les Franciscanes dels Sagrats Cors, desenvolupa els últims anys diversos projectes educatius, assistencials i de desenvolupament personal per a desenes de nois i noies des de petits i fins que s'obren camí a la vida. La cap d'Estudis i membre de l'equip del Nen Déu Marta Pàmies Ponsarnau ha explicat, aquest dijous a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, un projecte concret "que consisteix a atendre especialment nois i noies a partir dels 16 anys, un programa que està en marxa des de l'any 2003". Pàmies ha destacat que "calia oferir aprenentatges més funcionals i més útils en l'àmbit social i fins i tot laboral".

La cap d'Estudis ha dit també que "es va pensar en allò que podia resultar més útil als nois i noies, per exemple en l'àmbit domèstic, planxant o netejant i vetllant per la imatge personal, i també en el social, amb el civisme al carrer, fent compres o en altres moments". Tot això es va materialitzar en tallers específics. "S'ofereixen totes les habilitats necessàries per als nois. Inicialment es va començar en una aula, un grup, i ara mateix ja en són dos, dels quals un, veient que cal adaptar-se cada any a les necessitats dels alumnes, s'atén un grup des d'una orientació més laboral", ha afegit Pàmies.
L'Obra del Nen Déu té moltes línies d'actuació,  amb més d'un centenar de treballadors que van des de professors fins a logopedes, passant per metges i tota mena de voluntaris. "Estrenar el nou edifici, situat a la Ronda del Guinardó, va marcar un abans i un després, amb l'escola, els dispensaris i altres dependències. Tot això va ser un gran estímul juntament amb la visita del Papa Benet XVI el 7 de novembre de 2010", ha explicat Marta Pàmies. Finalment, ha recordat que l'equip de demandes de places "està a disposició d'aquelles persones que no coneguin l'Obra del Nen Déu perquè puguin informar-se dels serveis que ofereix, perquè encara hi ha possibilitat de créixer".
Es pot escoltar aquí (des del minut 28'30") tota l'entrevista a Marta Pàmies.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció