En directe

El Matí a Ràdio Estel

ACCIÓ SOCIAL

L’Obra Social Sant Joan de Déu presenta la campanya “La vida mateixa”

L’Obra Social Sant Joan de Déu va presentar eldimecres 19 de setembre a Barcelona la campanya “La vida mateixa”, una iniciativacreada per conscienciar la societat…

26 setembre 2018

Macià Grau

Comparteix

L’Obra Social Sant Joan de Déu va presentar eldimecres 19 de setembre a Barcelona la campanya “La vida mateixa”, una iniciativacreada per conscienciar la societat de la gravetat de l’exclusió social.

L’acte de presentació de la campanya va comptar ambla presència de cinc referents del sector social, que, moderats per laperiodista Elisabet Carnicé, van reflexionar en una taula rodona sobre lesrealitats que amaga l’exclusió social. Durant la presentació, els diferentsponents van desgranar les claus de l’exclusió, i van coincidir a destacar que“el sistema que tenim exclou i invisibilitza”.

Els participants van plantejar també possibles viesd’acció per ajudar les famílies que estan en risc d’exclusió social, entre elsquals destaca una reforma en els contractes dels lloguers proposada per TxellCollelldemont, directora de la Fundació Mambré: “Hem d’incidir en la Lleid’Arrendaments Urbans, no podem permetre lloguers cars, que pugin tant i quesiguin tan curts, perquè deixen les famílies sense marge de maniobra”.

Per cloure l’acte, un dels residents al centre de SJDServeis Socials Barcelona, Jaume Mengual, va explicar la seva experiència demés de 27 anys al carrer, i va avisar que cal actuar ràpidament: “No podem nofer res amb tot això que passa al carrer”.

La resta d’informació sobre “La vida mateixa” es potconsultar a la pàgina web del projecte: www.lavidamateixa-sjd.org.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció