En directe

Fórmula Estel

ALTRES

L'observador vaticà a l'ONU alerta sobre un genocidi a l'Iraq

L'observador permanent de la Santa Seu davant l'ONU, Mons. Silvano Tomasi, ha exhortat la comunitat internacional a actuar amb decisió i aturar les persecucions de…

22 agost 2014

ACI

Comparteix

L'observador permanent de la Santa Seu davant l'ONU, Mons. Silvano Tomasi, ha exhortat la comunitat internacional a actuar amb decisió i aturar les persecucions de l'Estat Islàmic a l'Iraq. Si no es prenen mesures, alerta sobre la possibilitat que hi hagi un genocidi com el que va viure Rwanda el 1994 amb gairebé un milió de víctimes.

Mons. Tomasi ha recordat que a Rwanda hi havia persones que perdien la vida i que fugien de la violència, mentre la comunitat internacional "discutia sense prendre cap mesura concreta o adequada. I durant tots aquests anys que van seguir ens hem reunit per commemorar el genocidi, fent el mea culpa per no haver actuat amb decisió".

Per això, l'observador vaticà considera que davant dels fets a l'Iraq, "la comunitat internacional té la responsabilitat de protegir, també amb la força, el que no pot ser fet per l'estat local, les autoritats locals". En aquest sentit, subratlla que "la força és la solució definitiva, és el pas final".

Mons. Silvano Tomasi constata que a l'Iraq "hi ha éssers humans els drets dels quals són trepitjats i les autoritats locals no poden intervenir-hi. Per tant, el deure de la comunitat internacional és protegir-los". Igualment, ha demanat que es bloquegi qualsevol ajuda o finançament a l'Estat Islàmic.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció