En directe

Fórmula Estel

ALTRES

L'observador vaticà a l'ONU alerta sobre un genocidi a l'Iraq

L'observador permanent de la Santa Seu davant l'ONU, Mons. Silvano Tomasi, ha exhortat la comunitat internacional a actuar amb decisió i aturar les persecucions de…

22 agost 2014

ACI

Comparteix

L'observador permanent de la Santa Seu davant l'ONU, Mons. Silvano Tomasi, ha exhortat la comunitat internacional a actuar amb decisió i aturar les persecucions de l'Estat Islàmic a l'Iraq. Si no es prenen mesures, alerta sobre la possibilitat que hi hagi un genocidi com el que va viure Rwanda el 1994 amb gairebé un milió de víctimes.

Mons. Tomasi ha recordat que a Rwanda hi havia persones que perdien la vida i que fugien de la violència, mentre la comunitat internacional "discutia sense prendre cap mesura concreta o adequada. I durant tots aquests anys que van seguir ens hem reunit per commemorar el genocidi, fent el mea culpa per no haver actuat amb decisió".

Per això, l'observador vaticà considera que davant dels fets a l'Iraq, "la comunitat internacional té la responsabilitat de protegir, també amb la força, el que no pot ser fet per l'estat local, les autoritats locals". En aquest sentit, subratlla que "la força és la solució definitiva, és el pas final".

Mons. Silvano Tomasi constata que a l'Iraq "hi ha éssers humans els drets dels quals són trepitjats i les autoritats locals no poden intervenir-hi. Per tant, el deure de la comunitat internacional és protegir-los". Igualment, ha demanat que es bloquegi qualsevol ajuda o finançament a l'Estat Islàmic.

Més actualitat

"No crec que cap canvi de govern aturi o no posi en marxa la llei de l’oblit oncològic"

Mostra mèdica

L'Associació contra el Càncer a Barcelona remarca que moltes empreses no adeqüen la reincorporació progressiva a la feina de una persona que ha superat un càncer

5 juny 2023

Redacció

Santi Rodríguez: "El PSC, a part de tenir la presidència del Parlament, hauria de tenir alguna cosa més"

El secretari general del Partit Popular de Catalunya diu que totes aquelles persones de Ciutadans que deixin el partit i vulguin sumar-se al projecte del PP “tenen la porta oberta”

2 juny 2023

Redacció

Carlos Carrizosa: "Ciutadans torna a ser Catalunya i Catalunya ha de tornar a ser el centre del partit"

Carlos Carrizosa

Segons el líder del partit al Parlament, Ciutadans estudia si mantenir l’executiva nacional i la seu del partit a Madrid

1 juny 2023

Redacció