En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

L'Observatori Metropolità de l'Habitatge de Barcelona apunta que "hi ha una tendència a l'alça dels preus, però que no és inflacionista"

El director, Jordi Bosch, ha analitzat les dades de l'últim informe, que revelen que els preus de l'oferta a Barcelona han augmentat un 5%, però són encara lluny dels nivells del primer trimestre del 2020

24 maig 2022

Redaccció

Comparteix

La diferència entre el preu dels pisos que hi ha al mercat de lloguer i el preu que està disposat a pagar una persona per llogar-lo ha crescut a l'àrea metropolitana de Barcelona. Concretament, el preu mitjà d'oferta als portals immobiliaris d'internet com Habitaclia o Idealista és de 1.300 euros i els demandants només estan disposats a pagar-ne 800.

Les dades de l'últim informe de l'Observatori Metropolità de l'Habitatge apunten que els preus mitjans d'oferta a Barcelona han augmentat el darrer trimestre de 2021 un 5%, però són encara lluny dels nivells del primer trimestre del 2020, abans de l'esclat de la pandèmia del coronavirus. En una entrevista a Ràdio Estel, el director de l'Observatori, Jordi Bosch, ha explicat que "hi ha una tendència a l'alça dels preus, però que no és inflacionista".

En part, segons ha afirmat Bosch, que no hi hagi una espiral inflacionista ha estat gràcies a l'entrada en vigor de la llei que limita els preus de lloguer en les àrees més tensionades de Catalunya.

"L'espiral inflacionista l'ha evitat, en part, l'entrada en vigor de la llei que limita els preus de lloguer en les àrees més tensionades de Catalunya"

Sobre la diferència entre preus d'oferta i demanda, Bosch ha afirmat que a Barcelona hi ha molta demanda i bona part d'aquesta té dificultats per assolir els preus, cosa que "provoca que molta gent acabi canviant de barri o buscant altres localitzacions per viure".

A més, ha apuntat que tot i aquests preus, les dades de l'Incasol corroboren que durant aquest any s'han signat més contractes de lloguer que el 2020 i el 2019, tant en el conjunt de Catalunya com a la província de Barcelona. A la ciutat de Barcelona, fins i tot, s'han registrat tants contractes com l'any 2021.

Entrevista a Jordi Bosch, director de l'Observatori Metropolità de l'Habitatge de Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

SOCIETAT

L'Ajuntament de Barcelona i l'AMB faran pisos amb empreses lligades a embargaments bancaris a Espanya i finançament d'assentaments a la Cisjordània ocupada

Habitatge Metrópolis Barcelona

4.500 habitatges de lloguer social que l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona volen construir es realitzaran amb una unió d’empreses on participa, entre d’altres, un fons d’inversió que ha finançat els assentaments d’extremistes jueus a Cisjordània. Aquesta unió d’empreses, on també participa una entitat vinculada al Banco Santander, va adquirir en el seu moment milers de pisos embargats per bancs.

20 gener 2022

Redacció

ACTUALITAT

L'Ajuntament de Barcelona lamenta que la legislació i els controls actuals impedeixen introduir condicions ètiques a l'hora de construir habitatge social

El gerent d'Habitatge del consistori, Javier Burón, assenyala que és la CNMV la que hauria d'establir mesures més restrictives.

20 gener 2022

Redacció