En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

L'Oració del Rei

Molts tenim a la ment la fotografia de la visita del rei Joan Carles a Adolfo Suárez, recentment desaparegut. Ambdós foren bons amics i els…

2 juny 2014

Jaume

Comparteix

Molts tenim a la ment la fotografia de la visita del rei Joan Carles a Adolfo Suárez, recentment desaparegut. Ambdós foren bons amics i els grans gestors de la transició. Un procés que a ulls del món fou exemplar. Suárez va morir després de llarga malaltia i va ser elogiat per totes les forces polítiques. Ara el rei ha pres la sàvia decisió d'abdicar. És una decisió que també cal aplaudir: "Si vols conèixer un home, dóna-li poder, si vols conèixer-lo millor, treu-l'hi", diu la veu popular. I en aquest cas ningú l'hi treu, és ell mateix qui pren la decisió, esperada per molts. Fa quasi quaranta anys tot va canviar, potser calia que ara hi hagués també un cop de timó.

El príncep Felip regnarà. Haurà de ser un nou estil de monarquia, pròpia del segle XXI d'una societat multicultural, plurireligiosa i interconnectada. Felip ja han donat proves d'un nou tarannà. Una oratòria directa, amb mirades de complicitat a l'audiència, amb un llenguatge actualitzat. Segurament ha comptat amb l'assessorament de la princesa Letícia, professional dels mitjans de comunicació. Els gestos de proximitat de Felipe envers Catalunya han estat palesos: la visita històrica a Montserrat, la presentació de la Fundació Prínceps de Girona, la inauguració de l'ampliació a l'IQS a Barcelona. La presència d'un home culte, sobri, esportiu i amb segell europeista. En aquest context molts ens preguntem com evolucionarà el procés sobiranista. Potser serà l'ocasió històrica de reformar la Constitució, de replantejar un nou repatiment dels recursos i d'afavorir des del Cap d'Estat una nova articulació d'Espanya i Catalunya.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció