En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

L'orgue de Valls supera el llindar dels 200.000 euros en aportacions populars

El gener del 2018, la població de Valls va posar en marxa una campanya de mecenatge per ajudar en la construcció d'un nou orgue per…

25 febrer 2019

Redacció

Comparteix
El gener del 2018, la població de Valls va posar en marxa una campanya de mecenatge per ajudar en la construcció d'un nou orgue per a l'església de la parròquia de Sant Joan. Per fer-ho, es va crear una comissió integrada per diverses entitats, associacions, agents culturals, la mateixa parròquia de Sant Joan i l'Ajuntament, que de manera conjunta es van marcar l'objectiu de reunir els diners per poder estrenar-lo a les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de l'any 2021.
Una vegada posada en marxa la campanya, la ciutadania va començar a col·laborar en el projecte apadrinant tubs de l'orgue, que tenen preus molt variats, segons la seva mida. Els més petits, tenen un cost aproximat de 100 euros, i els més grans, reservats a empreses o mecenes importants, poden arribar a valer 25.000 euros.
Com ha explicat la comissió encarregada dels apadrinament, gràcies a aquesta inicativa, amb només un any ja s'han aconseguit recaptar més de 200.000 euros només amb les aportacions populars. Aquests diners, que suposen 4/5 parts de la fita que es va marcar a l'inici de la campanya, provenen de la col·laboració de 253 padrins, entre els quals hi ha tant les empreses com els particulars, que durant el 2018 van apadrinar més de 187 tubs.
Tota la informació relacionada amb la campanya i el procés per apradinar un tub de l'oregu es pot consultar a la pàgina web www.orguevalls.cat.

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció