En directe

La Missa de cada dia

ESGLÉSIA CATALUNYA

L'orgue de Valls supera el llindar dels 200.000 euros en aportacions populars

El gener del 2018, la població de Valls va posar en marxa una campanya de mecenatge per ajudar en la construcció d'un nou orgue per…

25 febrer 2019

Redacció

Comparteix
El gener del 2018, la població de Valls va posar en marxa una campanya de mecenatge per ajudar en la construcció d'un nou orgue per a l'església de la parròquia de Sant Joan. Per fer-ho, es va crear una comissió integrada per diverses entitats, associacions, agents culturals, la mateixa parròquia de Sant Joan i l'Ajuntament, que de manera conjunta es van marcar l'objectiu de reunir els diners per poder estrenar-lo a les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de l'any 2021.
Una vegada posada en marxa la campanya, la ciutadania va començar a col·laborar en el projecte apadrinant tubs de l'orgue, que tenen preus molt variats, segons la seva mida. Els més petits, tenen un cost aproximat de 100 euros, i els més grans, reservats a empreses o mecenes importants, poden arribar a valer 25.000 euros.
Com ha explicat la comissió encarregada dels apadrinament, gràcies a aquesta inicativa, amb només un any ja s'han aconseguit recaptar més de 200.000 euros només amb les aportacions populars. Aquests diners, que suposen 4/5 parts de la fita que es va marcar a l'inici de la campanya, provenen de la col·laboració de 253 padrins, entre els quals hi ha tant les empreses com els particulars, que durant el 2018 van apadrinar més de 187 tubs.
Tota la informació relacionada amb la campanya i el procés per apradinar un tub de l'oregu es pot consultar a la pàgina web www.orguevalls.cat.

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció