En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

Lucia Martín, regidora d'habitatge a l'Ajuntament de Barcelona, creu que la moratòria dels desnonaments es renovarà al febrer

Segons una licitació en la qual ha tingut accés Ràdio Estel, Barcelona preveu 3.500 desnonaments el 2022; 2.500 de nous i un miler provinents d’anys anteriors.

26 novembre 2021

Redacció

Comparteix

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', Lucia Martín, regidora d'habitatge a l'Ajuntament de Barcelona, ha valorat les xifres de la licitació i considera que l’emergència de l’habitatge “s’ha cronificat i el que necessita és de solucions estructurals, més enllà de la moratòria”.

Lucia Martín, regidora d’habitatge i rehabilitació de l'Ajuntament de Barcelona. ACN

La regidora d'habitatge a l'Ajuntament de Barcelona, Lucia Martín, ha considerat que la moratòria dels desnonaments es prorrogarà més enllà del febrer del 2022, almenys "fins que la llei estatal de l'habitatge no estigui aprovada".

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', Martín ha manifestat que "s'haurà d'allargar fins a disposar d'una eina millor, que esperem que sigui aquesta llei estatal, que ens permeti als ajuntaments, que no tenim segons quines competències, poder facilitar aquestes solucions que avui no estan al nostre abast".

Segons una licitació a la qual ha tingut accés Ràdio Estel, Barcelona preveu 3.500 desnonaments el 2022; 2.500 de nous i un miler provinents d'anys anteriors. Davant aquesta xifra, Martín ha valorat que l'emergència de l'habitatge "s'ha cronificat i el que necessita és de solucions estructurals, més enllà de la moratòria". Sobre la previsió del 2022, la regidora ha defensat que el "93% dels desnonaments a persones vulnerables de Barcelona s'aturen".

La solució passa, segons la regidora, per la disponibilitat d'habitatges per donar resposta a les persones apuntades a la mesa d'emergència, on l'Ajuntament i el Govern aporten els pisos. Martín ha alertat que, "en els últims quatre anys, la Generalitat deu a Barcelona més de mil habitatges on poder reallotjar a les 600 persones que esperen actualment a la mesa d'emergència".

"S'haurà d'allargar la moratòria fins a disposar d'una eina millor, que esperem que sigui la llei estatal de l'habitatge, per permetre'ns als ajuntaments poder facilitar aquestes solucions que avui no estan al nostre abast!

Aquest divendres hi ha la comissió sobre el model policial al Parlament de Catalunya i sobre aquesta qüestió, Martín ha valorat que hi ha operatius policials en els desnonaments "desproporcionats" i ha demanat a la Generalitat que posi unitats de mediació. "Mossos d'Esquadra pegant a veïns i veïnes que es concentren per aturar desnonaments, multes per activistes que es manifesten pacíficament. Això és un despropòsit, és injustificable, és una vergonya i s'ha d'acabar", ha sentenciat.

Entrevista a Lucia Martín, regidora d'habitatge i rehabilitació de l'Ajuntament de Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció