En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"Macron s'ha posat molt bé en escena; ara ha d'entrar en matèria"

"Macron s'ha posat molt bé en escena; ara ha d'entrar en matèria". En el programa El Mirador de l'actualitat, han coincidit aquest divendres en aquesta…

14 juliol 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
"Macron s'ha posat molt bé en escena; ara ha d'entrar en matèria". En el programa El Mirador de l'actualitat, han coincidit aquest divendres en aquesta idea Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya; Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu; Josep Vila Abelló, fundador del Grup Sènior del Col•legi d’Economistes; i Joan Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma. Carreras ha plantejat, com a principal dubte, "si socialment sabrà connectar amb el teixit de treballadors i ciutadans en general que poden convertir-se en massa crítica si no aconsegueix mesures econòmiques i laborals integradores".
Ferrer ha destacat que "Emmanuel Macron està treballant per tenir un protagonisme a Europa que, per exemple, Angela Merkel últimament ha perdut una mica". Pérez Francesch, a més de fer seva aquesta última reflexió, ha comentat que "és un president que arriba sense cap ombra de corrupció i destapa les grans mancances dels partits polítics tradicionals, fins al punt de demostrar que és millor no tenir una força política al darrere". Per la seva banda, Vila Abelló ha dit, des de la seva condició de ciutadà francès, que "el nou president ha arribat més perquè la gent ha anat contra els altres que no pas perquè d'entrada hagi entusiasmat molt, però ha donat esperança".
Després de deixar el Ministeri d’Economia amb François Hollande, Emmanuel Macron ha arribat a la presidència de França amb només 39 anys. Està mostrant un nou estil de governar: Reuneix ara fa uns dies l’Assemblea Nacional i anuncia una reducció d’un terç en el nombre de diputats. Aquest mateix divendres, en la Festa Nacional Francesa, Macron s'ha estrenat consolidant aquesta nova autoritat amb la qual ha superat l’establishment. La presència en les celebracions oficials del president dels Estats Units, Donald Trump, ha estat també motiu de comentari en el col·loqui de Ràdio Estel, en què tots han coincidit a l'hora d'elogiar la capacitat que té el president francès de teixir bones relacions amb tothom.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 14 de juliol.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció