En directe

Fórmula Estel

MEDICINA

RÀDIO ESTEL

Magda Campins, portaveu Hospital Vall d'Hebron: “El passaport Covid és una mesura adequada per controlar la circulació del virus”

Pol Marsà entrevista la doctora Magda Campins per parlar sobre el passaport Covid

16 setembre 2021

Redacció

Comparteix
Magda Campins. Foto: Hospital de la Vall d'Hebron

El passaport Covid a Catalunya podria estar cada vegada més a prop. Salut estudia si l’implantarà com a mesura per accedir a determinats establiments. L’anunci arriba després de la sentència del Tribunal Suprem que ja ho ha avalat per a Galícia. De fet, Salut ha demanat al govern espanyol que no enviï més vacunes perquè les neveres estan plenes.

En aquest sentit, la doctora de l’Hospital Vall d’Hebron en Medicina i Cirurgia, Magda Campins, ha apuntat aquest matí a El Matí a Ràdio Estel, que el passaport Covid pot ajudar a controlar de forma eficaç el virus. I més ara que s’acosten els mesos d’hivern on el virus circularà per espais interiors, ha remarcat.

El fet que es demani aquest certificat per entrar a diferents espais interiors crec que és una mesura que pot ajudar a tallar les cadenes de transmissió i pot ajudar a controlar de forma molt més eficaç la circulació del virus. Crec que és una mesura adiccional que la veig adequada”.

La doctora Campins ha assenyalat que el passaport és una mesura que no coarta les llibertats individuals. També, ha apuntat que podria ser un incentiu perquè els joves que encara no s’han vacunat, ho facin.

El discurs més potent és el que donaven ahir a la roda de premsa la secretària de Salut Pública, la doctora Cabezas, el número de morts que s’han evitat, el número d’ingressos que s’han evitat a les UCI i als hospitals gràcies a la vacunació. Si aquestes xifres no ens fan reflexionar, és difícil donar més arguments”.

D'altra banda avui el CIS ha fet públic avui un baròmetre que recull que el 75% dels espanyols és favorable a la implantació del passaport Covid.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Quim Llisorgas: "Finalment, tots arribarem a tenir una discapacitat"

L'actor Quim Llisorgas a Ràdio Estel

Quim Llisorgas, conegut pel seu paper d'Hèctor a la sèrie 'Com si fos ahir' de 3Cat, explica a 'La Caravana' com ha aconseguit ser actor amb la síndrome de Joubert

12 abril 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La nova executiva de la Conferència Episcopal inicia els contactes amb les associacions de víctimes d’abusos 

abusos sexuals en el sí de l’Església

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l’Associació Infància Robada, Juan Cuatrecasas, avança que ha parlat amb el vicepresident José Cobo i li ha demanat que rebutgi “l’informe Dagnino” i treballi en un nou marc jurídic

12 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira és en Jairo, un jugador de futbol colombià que viu de primera mà el racisme, a L'Acadèmia, la nova sèrie de 3Cat

11 abril 2024