En directe

Temps de benestar

MEDICINA

RÀDIO ESTEL

Magda Campins, portaveu Hospital Vall d'Hebron: “El passaport Covid és una mesura adequada per controlar la circulació del virus”

Pol Marsà entrevista la doctora Magda Campins per parlar sobre el passaport Covid

16 setembre 2021

Redacció

Comparteix
Magda Campins. Foto: Hospital de la Vall d'Hebron

El passaport Covid a Catalunya podria estar cada vegada més a prop. Salut estudia si l’implantarà com a mesura per accedir a determinats establiments. L’anunci arriba després de la sentència del Tribunal Suprem que ja ho ha avalat per a Galícia. De fet, Salut ha demanat al govern espanyol que no enviï més vacunes perquè les neveres estan plenes.

En aquest sentit, la doctora de l’Hospital Vall d’Hebron en Medicina i Cirurgia, Magda Campins, ha apuntat aquest matí a El Matí a Ràdio Estel, que el passaport Covid pot ajudar a controlar de forma eficaç el virus. I més ara que s’acosten els mesos d’hivern on el virus circularà per espais interiors, ha remarcat.

El fet que es demani aquest certificat per entrar a diferents espais interiors crec que és una mesura que pot ajudar a tallar les cadenes de transmissió i pot ajudar a controlar de forma molt més eficaç la circulació del virus. Crec que és una mesura adiccional que la veig adequada”.

La doctora Campins ha assenyalat que el passaport és una mesura que no coarta les llibertats individuals. També, ha apuntat que podria ser un incentiu perquè els joves que encara no s’han vacunat, ho facin.

El discurs més potent és el que donaven ahir a la roda de premsa la secretària de Salut Pública, la doctora Cabezas, el número de morts que s’han evitat, el número d’ingressos que s’han evitat a les UCI i als hospitals gràcies a la vacunació. Si aquestes xifres no ens fan reflexionar, és difícil donar més arguments”.

D'altra banda avui el CIS ha fet públic avui un baròmetre que recull que el 75% dels espanyols és favorable a la implantació del passaport Covid.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció