En directe

Completes

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

Manuel Bretón, president de Càritas Espanyola: "Hi ha gent que no té dret a gairebé res" 

En una entrevista a Ràdio Estel, Manuel Bretón, president de Càritas Espanyola, ha alertat que 1 de cada 3 persones ateses per l’entitat no té regularitzada la seva situació administrativa

27 juny 2024

Redacció

Comparteix

El president de Càritas Espanyola, Manuel Bretón, creu que és molt important reconèixer que hi ha molta gent al país "que no té dret a gairebé res". Una situació que es desprèn del balanç del 2023 que ha fet públic l’entitat diocesana aquest dimecres. Entre les xifres alarmants, l’entitat destaca que una de cada tres persones no tenen la documentació en regla, tal com exigeix l’administració espanyola. En una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel, Bretón ha alertat que "és molt difícil viure així, sense papers".

En aquest sentit, el president de Càritas Espanyola ha recordat que l’entitat va impulsar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la regularització de les persones estrangeres, "que va ser un èxit". Recorda que van aconseguir recollir més de mig milió de firmes en poc temps. Tot i això, va ser complicat tirar-ho endavant per la situació política que vivia el país, aleshores immers en unes noves eleccions. Ara, estan a l’espera que es tramiti al Congrés dels Diputats, ja que tenen el suport de bona part dels partits polítics.  

Pobresa laboral, una realitat cada cop més freqüent 

En el balanç de l'entitat també es fa èmfasi en el concepte "pobresa laboral". Són dues paraules que aparentment semblen antagòniques. Ara bé, el president de Càritas Espanyola admet que és difícil entendre que ara aquestes dues paraules vagin junts.

"És una tristesa real avui dia perquè hi ha gent que tot i treballar no arriba a finals de mes", remarca.  

Amb tot, l'any passat va invertir 486 milions i mig d'euros. Això representa un increment de gairebé 30 milions en comparació amb els recursos del 2022. Bretón també ha recordat que tenen el suport de l'administració, d'entitats i també d'altres socis.

"Tot plegat ens crea una dependència econòmica important, però és necessària", explica. 

Entrevista al president de Càritas Espanyola, Manuel Bretón.

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció