En directe

El Matí a Ràdio Estel

POLÍTICA

Marta Obdúlia, responsable del grup de treball de finançament de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya: "Hi ha un desajust total entre la nostra raó de ser i el nostre finançament"

La Taula d'Entitats del tercer sector social de Catalunya és el paraigua que engloba tres mil entitats i trenta-cinc federacions que es dediquen a atendre més d'un milió i mig de persones en situació de vulnerabilitat.

11 novembre 2021

Redaccció

Comparteix
Marta Obdúlia

Des de la Taula d'Entitats del Tercer Sector denuncien la difícil situació financera que viuen des de fa anys i que s'ha agreujat amb la pandèmia. Marta Obdúlia, responsable del grup de treball de finançament de la Taula d'entitats, ha denunciat al programa 'El Matí a Ràdio Estel' que es troben en un moment delicat perquè encara no han rebut els diners de les subvencions corresponents aquest any, ni tampoc algunes de 2020 relacionades amb el material de protecció i adaptació per la pandèmia. Obdúlia ha explicat que aquesta "és una situació que ja arrosseguem des de fa anys i que s'ha agreujat amb la crisi de la Covid-19".


Tot i que s'ha mostrat confiada a cobrar, perquè veu voluntat política per part de la Generalitat, s'ha mostrat preocupada pels calendaris i les diferents traves burocràtiques. Les entitats estan al límit i tensades, i ha explicat que "tot i que la nostra raó de ser no és econòmica, són les persones, no és just que no tinguem els recursos quan toca" ha dit.

"Encara no hem rebut les subvencions corresponents a quest any, ni tampoco algunes de 2020"


Ells avancen la seva feina, però sense la certesa que cobraran els diners que avancen des de les diverses entitats. En molts casos es veuen obligats a demanar prèstecs bancaris, amb interessos que després no cobreixen les subvencions quan arriben. Per tant, Obdúlia ha demanat una nova manera de funcionar més senzilla: volen saber amb quins recursos comptaran cada any i, d'aquesta manera, planificar-los. Reclamen un finançament just per l'activitat digna que desenvolupen.

Entrevista a Marta Obdúlia, responsable de finançament de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció