En directe

La Caravana

POLÍTICA

Marta Obdúlia, responsable del grup de treball de finançament de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya: "Hi ha un desajust total entre la nostra raó de ser i el nostre finançament"

La Taula d'Entitats del tercer sector social de Catalunya és el paraigua que engloba tres mil entitats i trenta-cinc federacions que es dediquen a atendre més d'un milió i mig de persones en situació de vulnerabilitat.

11 novembre 2021

Redaccció

Comparteix
Marta Obdúlia

Des de la Taula d'Entitats del Tercer Sector denuncien la difícil situació financera que viuen des de fa anys i que s'ha agreujat amb la pandèmia. Marta Obdúlia, responsable del grup de treball de finançament de la Taula d'entitats, ha denunciat al programa 'El Matí a Ràdio Estel' que es troben en un moment delicat perquè encara no han rebut els diners de les subvencions corresponents aquest any, ni tampoc algunes de 2020 relacionades amb el material de protecció i adaptació per la pandèmia. Obdúlia ha explicat que aquesta "és una situació que ja arrosseguem des de fa anys i que s'ha agreujat amb la crisi de la Covid-19".


Tot i que s'ha mostrat confiada a cobrar, perquè veu voluntat política per part de la Generalitat, s'ha mostrat preocupada pels calendaris i les diferents traves burocràtiques. Les entitats estan al límit i tensades, i ha explicat que "tot i que la nostra raó de ser no és econòmica, són les persones, no és just que no tinguem els recursos quan toca" ha dit.

"Encara no hem rebut les subvencions corresponents a quest any, ni tampoco algunes de 2020"


Ells avancen la seva feina, però sense la certesa que cobraran els diners que avancen des de les diverses entitats. En molts casos es veuen obligats a demanar prèstecs bancaris, amb interessos que després no cobreixen les subvencions quan arriben. Per tant, Obdúlia ha demanat una nova manera de funcionar més senzilla: volen saber amb quins recursos comptaran cada any i, d'aquesta manera, planificar-los. Reclamen un finançament just per l'activitat digna que desenvolupen.

Entrevista a Marta Obdúlia, responsable de finançament de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

SOCIETAT

L'esfondrament de l'edifici del carrer Canigó de Badalona era "indetectable"

Els bombers treballen en l'edifici sinistrat del carrer Canigó de Badalona el 7 de febrer de 2024 | Arxiu ACN

Així ho indica el cap de l'àrea tècnica del Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona, Jordi Marrot, en declaracions a Ràdio Estel arran d'una primera anàlisi visual

26 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

"Tinc la sensació que Biden tornarà a guanyar"

eleccions als Estats Units 2024

Francesc Garriga, corresponsal de Catalunya Ràdio als Estats Units, s'aventura a fer un pronòstic del resultat i vaticina unes eleccions molt disputades

23 febrer 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

Aigües Costa Brava – Girona descarta, de moment, comprar dessaladores mòbils com les de Lloret de Mar per la sequera

Una dessaladora mòbil, en el Port de la Selva, en agost de 2018 | Arxiu ACN

En una entrevista a 'La Caravana' de Ràdio Estel, el president del Consorci d'Aigües Costa Brava-Girona, Miguel Noguer, diu que no tanquen la porta a parlar-ne

23 febrer 2024

Redacció