En directe

Temps de benestar

POLÍTICA

Marta Obdúlia, responsable del grup de treball de finançament de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya: "Hi ha un desajust total entre la nostra raó de ser i el nostre finançament"

La Taula d'Entitats del tercer sector social de Catalunya és el paraigua que engloba tres mil entitats i trenta-cinc federacions que es dediquen a atendre més d'un milió i mig de persones en situació de vulnerabilitat.

11 novembre 2021

Redaccció

Comparteix
Marta Obdúlia

Des de la Taula d'Entitats del Tercer Sector denuncien la difícil situació financera que viuen des de fa anys i que s'ha agreujat amb la pandèmia. Marta Obdúlia, responsable del grup de treball de finançament de la Taula d'entitats, ha denunciat al programa 'El Matí a Ràdio Estel' que es troben en un moment delicat perquè encara no han rebut els diners de les subvencions corresponents aquest any, ni tampoc algunes de 2020 relacionades amb el material de protecció i adaptació per la pandèmia. Obdúlia ha explicat que aquesta "és una situació que ja arrosseguem des de fa anys i que s'ha agreujat amb la crisi de la Covid-19".


Tot i que s'ha mostrat confiada a cobrar, perquè veu voluntat política per part de la Generalitat, s'ha mostrat preocupada pels calendaris i les diferents traves burocràtiques. Les entitats estan al límit i tensades, i ha explicat que "tot i que la nostra raó de ser no és econòmica, són les persones, no és just que no tinguem els recursos quan toca" ha dit.

"Encara no hem rebut les subvencions corresponents a quest any, ni tampoco algunes de 2020"


Ells avancen la seva feina, però sense la certesa que cobraran els diners que avancen des de les diverses entitats. En molts casos es veuen obligats a demanar prèstecs bancaris, amb interessos que després no cobreixen les subvencions quan arriben. Per tant, Obdúlia ha demanat una nova manera de funcionar més senzilla: volen saber amb quins recursos comptaran cada any i, d'aquesta manera, planificar-los. Reclamen un finançament just per l'activitat digna que desenvolupen.

Entrevista a Marta Obdúlia, responsable de finançament de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció