En directe

Vespres

ACCIÓ SOCIAL

Martín Blanco (C’s): “Cal una reforma del sistema de finançament”

Els catalans decidiran el 14 de febrer qui conforma el nou Parlament de Catalunya que escollirà el 132è president de la Generalitat. Les eleccions estan…

3 febrer 2021

Comparteix
Els catalans decidiran el 14 de febrer qui conforma el nou Parlament de Catalunya que escollirà el 132è president de la Generalitat. Les eleccions estan marcades per la pandèmia tant en l’àmbit de la salut com en l’econòmic i a tot plegat s’hi suma encara l’encaix de Catalunya amb l’Estat espanyol. El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, a partir d’aquest dimecres, entrevista representants dels diferents partits que s’hi presenten. Aquest dimecres ha esta el torn del número 3 per Barcelona de Ciutadans, Nacho Martín Blanco. El candidat taronja ha dit que “les conseqüències de la pandèmia, en clau social, suposaran més deute públic i, a la llarga, també es paga”. A Catalunya, hi ha avui dia 150.000 persones més en pobresa severa i gent que viu amb 16 euros al dia, segons el darrer informe d’Oxfam Intermón. I segons dades d’Arrels Fundació, 4.700 persones es troben sense llar només a Barcelona i 1.239 dormen al carrer. 
Pel que fa al règim del treballador independent, Nacho Martín Blanco ha assegurat que, amb Ciutadans “els autònoms que no tinguin ingressos no pagaran quotes”. En un altre moment de l’entrevista, ha parlat del polèmic vídeo de la seva formació, publicat a twitter pel líder del seu partit a Catalunya, Carlos Carrizosa, on es compara l’assalt al Capitoli de Whashington amb l’independentisme català.  Segons el número tres de Ciutadans per Barcelona, vídeo reflecteix que, durant les escenes viscudes els darrers anys, “s'ha pogut veure una majoria de gent esperonada pels poders públics”. Igualment ha afegit que, “des del govern català, es proposen lleis que van encaminades al xoc institucional”.
D’altra banda, aquest dimarts, llegíem que un grup d’experts, entre ells dos exdegans del Col·legi d’Economistes de Catalunya, afirmava que, si Catalunya tingués el concert econòmic de País Basc, deixaria de perdre 9.000 milions l’any. L’informe el signen Albert Carreras, Joan B. Casas, Júlia Montserrat, Daniel Quer, Francesc Raventós i Josep Reyner. Sobre aquest estudi, Nacho Martín Blanco ha assegurat  que “és necessària una reforma del nostre sistema de finançament, no pas un nou concert econòmic com el del país basc”. En aquesta línia, ha explicat que Ciutadans “no és partidari d’estendre l'excepcionalitat”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció