En directe

Fórmula Estel

SOLIDARITAT

Marxa per un món sense guerra ni terrorisme

Cada primer dia d'any nou, en el marc de la celebració de la Jornada Mundial de la Pau, la Comunitat de Sant'Egidio organitza manifestacions arreu…

31 desembre 2019

Redacció

Comparteix
Cada primer dia d'any nou, en el marc de la celebració de la Jornada Mundial de la Pau, la Comunitat de Sant'Egidio organitza manifestacions arreu del món a favor d'un món sense guerra ni terrorisme. Aquestes marxes, que tenen com a objectiu donar suport al missatge del papa Francesc de "La pau com a camí d'esperança: diàleg, reconciliació i conversió ecològica", començaran a Roma, però tindran presència a centenars de ciutats de tots els continents.
En el cas de Barcelona, la Marxa per la Pau tindrà lloc aquest 1 de gener a les 11.30h al Portal de l'Àngel, d'on sortirà la comitiva en direcció a la plaça de la Catedral. Allí es realitzarà la cerimònia final amb parlament i testimonis, que recordaran les nombroses guerres que encara hi ha obertes i els atemptats que diàriament afecten països com Somàlia, el nord de Moçambic o Nigèria, entre d'altres. Com ha explicat la mateixa Comunitat, aquesta manifestació és una invitació a "començar l'any nou al carrer, juntament amb aquells que treballen per un món més just i humà".
A la marxa s'han adherit diverses organitzacions de la ciutat, com són Justícia i Pau, Càritas diocesana de Barcelona, Unió de Religiosos de Catalunya, la Delegació d'Apostolat Seglar de l'arquebisbat de Barcelona, la Fundació Joan Maragall i el moviment europeu AGAPE.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció