En directe

Fórmula Estel

SOLIDARITAT

Marxa per un món sense guerra ni terrorisme

Cada primer dia d'any nou, en el marc de la celebració de la Jornada Mundial de la Pau, la Comunitat de Sant'Egidio organitza manifestacions arreu…

31 desembre 2019

Redacció

Comparteix
Cada primer dia d'any nou, en el marc de la celebració de la Jornada Mundial de la Pau, la Comunitat de Sant'Egidio organitza manifestacions arreu del món a favor d'un món sense guerra ni terrorisme. Aquestes marxes, que tenen com a objectiu donar suport al missatge del papa Francesc de "La pau com a camí d'esperança: diàleg, reconciliació i conversió ecològica", començaran a Roma, però tindran presència a centenars de ciutats de tots els continents.
En el cas de Barcelona, la Marxa per la Pau tindrà lloc aquest 1 de gener a les 11.30h al Portal de l'Àngel, d'on sortirà la comitiva en direcció a la plaça de la Catedral. Allí es realitzarà la cerimònia final amb parlament i testimonis, que recordaran les nombroses guerres que encara hi ha obertes i els atemptats que diàriament afecten països com Somàlia, el nord de Moçambic o Nigèria, entre d'altres. Com ha explicat la mateixa Comunitat, aquesta manifestació és una invitació a "començar l'any nou al carrer, juntament amb aquells que treballen per un món més just i humà".
A la marxa s'han adherit diverses organitzacions de la ciutat, com són Justícia i Pau, Càritas diocesana de Barcelona, Unió de Religiosos de Catalunya, la Delegació d'Apostolat Seglar de l'arquebisbat de Barcelona, la Fundació Joan Maragall i el moviment europeu AGAPE.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció