En directe

Fórmula Estel

SOLIDARITAT

Marxa per un món sense guerra ni terrorisme

Cada primer dia d'any nou, en el marc de la celebració de la Jornada Mundial de la Pau, la Comunitat de Sant'Egidio organitza manifestacions arreu…

31 desembre 2019

Redacció

Comparteix
Cada primer dia d'any nou, en el marc de la celebració de la Jornada Mundial de la Pau, la Comunitat de Sant'Egidio organitza manifestacions arreu del món a favor d'un món sense guerra ni terrorisme. Aquestes marxes, que tenen com a objectiu donar suport al missatge del papa Francesc de "La pau com a camí d'esperança: diàleg, reconciliació i conversió ecològica", començaran a Roma, però tindran presència a centenars de ciutats de tots els continents.
En el cas de Barcelona, la Marxa per la Pau tindrà lloc aquest 1 de gener a les 11.30h al Portal de l'Àngel, d'on sortirà la comitiva en direcció a la plaça de la Catedral. Allí es realitzarà la cerimònia final amb parlament i testimonis, que recordaran les nombroses guerres que encara hi ha obertes i els atemptats que diàriament afecten països com Somàlia, el nord de Moçambic o Nigèria, entre d'altres. Com ha explicat la mateixa Comunitat, aquesta manifestació és una invitació a "començar l'any nou al carrer, juntament amb aquells que treballen per un món més just i humà".
A la marxa s'han adherit diverses organitzacions de la ciutat, com són Justícia i Pau, Càritas diocesana de Barcelona, Unió de Religiosos de Catalunya, la Delegació d'Apostolat Seglar de l'arquebisbat de Barcelona, la Fundació Joan Maragall i el moviment europeu AGAPE.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció