En directe

El diumenge a Montserrat

AUDIOS

GASTRONOMIA

"No ens ho esperàvem, som de veure el got mig buit"

Només unes hores després que el restaurant Disfrutar, en Barcelona, hagi estat coronat com el millor del món, un dels xefs, Mateu Casañas, parla amb 'La Caravana' de Ràdio Estel

6 juny 2024

Redacció

Comparteix

El restaurant barcelonès Disfrutar, ubicat a Barcelona, ha aconseguit la primera posició a la llista The World's Best 50 Restaurants de 2024 publicada aquest dijous, i fa que Barcelona estigui amb més contundència a l'Olimp de la gastronomia. Els xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruc, van pujar aquesta matinada (hora espanyola) a l'escenari de l'hotel Wynn de Las Vegas (Estats Units) per recollir el premi. I la resta dels treballadors del restaurant han seguit l'acte des del local.

Els xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruc, del restaurant Disfrutar | DISFRUTAR
Els xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruc, del restaurant Disfrutar | DISFRUTAR

Només unes hores després, el programa 'La Caravana' ha pogut parlar amb Mateu Casañas, que ha reconegut que el premi ha estat una sorpresa: "No ens ho esperàvem, som de veure el got mig buit". Casañas i els seus companys xefs, encara a Las Vegas, ja han pogut parlar amb tot l'equip per videotrucada i estan esperant celebrar-ho plegats.

Casañas reconeix que aquest reconeixement dona una tranquil·litat per poder projectar el restaurant a més temps vista. Un restaurant que només té deu anys,"però molts més d'ofici", puntualitza el xef.

Ser fidels a la idea original

Quina és la pròxima fita d'un restaurant, que, en deu anys, s'ha convertit en el millor restaurant del món? "No hem de créixer més com a restaurant, simplement hem de ser fidels a la idea original i continuar fent recerca i innovació per obrir nous camins en els plats que també puguin aprofitar altres companys de professió", assegura Casañas amb contundència.

L'asador basc Etxebarri i el madrileny DiverXO s'han colocat en el segon i quart lloc de la llista The World's Best 50 Restaurants de 2024.

"No hem de créixer més, hem de ser continuar fent recerca i innovació"

Entrevista a Mateu Casañas, xef del restaurant Disfrutar, el millor del món

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció