En directe

El Matí a Ràdio Estel

AUDIOS

GASTRONOMIA

"No ens ho esperàvem, som de veure el got mig buit"

Només unes hores després que el restaurant Disfrutar, en Barcelona, hagi estat coronat com el millor del món, un dels xefs, Mateu Casañas, parla amb 'La Caravana' de Ràdio Estel

6 juny 2024

Redacció

Comparteix

El restaurant barcelonès Disfrutar, ubicat a Barcelona, ha aconseguit la primera posició a la llista The World's Best 50 Restaurants de 2024 publicada aquest dijous, i fa que Barcelona estigui amb més contundència a l'Olimp de la gastronomia. Els xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruc, van pujar aquesta matinada (hora espanyola) a l'escenari de l'hotel Wynn de Las Vegas (Estats Units) per recollir el premi. I la resta dels treballadors del restaurant han seguit l'acte des del local.

Els xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruc, del restaurant Disfrutar | DISFRUTAR
Els xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruc, del restaurant Disfrutar | DISFRUTAR

Només unes hores després, el programa 'La Caravana' ha pogut parlar amb Mateu Casañas, que ha reconegut que el premi ha estat una sorpresa: "No ens ho esperàvem, som de veure el got mig buit". Casañas i els seus companys xefs, encara a Las Vegas, ja han pogut parlar amb tot l'equip per videotrucada i estan esperant celebrar-ho plegats.

Casañas reconeix que aquest reconeixement dona una tranquil·litat per poder projectar el restaurant a més temps vista. Un restaurant que només té deu anys,"però molts més d'ofici", puntualitza el xef.

Ser fidels a la idea original

Quina és la pròxima fita d'un restaurant, que, en deu anys, s'ha convertit en el millor restaurant del món? "No hem de créixer més com a restaurant, simplement hem de ser fidels a la idea original i continuar fent recerca i innovació per obrir nous camins en els plats que també puguin aprofitar altres companys de professió", assegura Casañas amb contundència.

L'asador basc Etxebarri i el madrileny DiverXO s'han colocat en el segon i quart lloc de la llista The World's Best 50 Restaurants de 2024.

"No hem de créixer més, hem de ser continuar fent recerca i innovació"

Entrevista a Mateu Casañas, xef del restaurant Disfrutar, el millor del món

0:00 / 0:00

Més actualitat

CULTURA

ENTREVISTES

LLIBRES

Ernesto Collado: "El sentit de l'olfacte és enormement democràtic"

Ernesto Collado

L'artista ha fet un gir a la seva vida i ha deixat la interpretació per dedicar-se al perfum

9 juliol 2025

Redacció

MEDI AMBIENT

"Estem patint l'herència de dècades d’abandonament rural"

Prevenció d'incendis

Guillem Canaleta, tècnic d’incendis forestals de l’àrea de Paisatges i Societats Resilients de la Fundació Pau Costa, analitza la situació actual d'incendis forestals i proposa solucions

9 juliol 2025

Redacció

ESPORTS

L'Europa segueix treballant per poder jugar tota la temporada al Nou Sardenya

Europa

El club de Gràcia ha engegat una campanya de micromecenatge després dels ascensos de l'equip masculí i femení a 1a RFEF

9 juliol 2025

Redacció