En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Meritxell Lluís, “els presos segueixen amb les conviccions més fermes que mai"

Segons Meritxell Lluís s’està vivint una situació excepcional. “És la primera vegada que tant al Congrés com al Senat va haver-hi presos polítics jurant el…

23 maig 2019

Comparteix
Segons Meritxell Lluís s’està vivint una situació excepcional. “És la primera vegada que tant al Congrés com al Senat va haver-hi presos polítics jurant el càrrec”. Sobre determinats comportaments de diputats durant la sessió de dimarts a la cambra baixa, Lluís ha afirmat que “semblava pitjor que un pati d’escola”. La parella de Josep Rull també ha parlat del retrobament d’aquest dimarts de diputats catalans amb els presos polítics a la cambra baixa. Meritxell Lluís ha assegurat que en el cas d’Inés Arrimadas “van ser ells que van anar a trobar-la i ella els va tornar la salutació. En canvi, Albert Rivera els va girar la cara.”
Pel que fa a una possible sentència ja escrita del Tribunal Suprem sobre el judici del procés, la número 3 de Junts per Terrassa ha volgut remarcar que “espera que la decisió final no estigui dictada”. En aquest sentit, Lluís ha explicat que podria ser que “l’esquelet de la sentència ja estigués pensat. La lletra no està escrita, pero la música sí. Tenim el convenciment que l’única sentència és l'absolució ja que es va fer el que és més lícit en una democràcia, posar unes urnes". Segons Meritxell Lluís, els conflictes polítics no es poden dirimir per la via judicial i sobre reprendre el diàleg assegura que “nosaltres no pararem mai de confiar en la via de la negociació i la via política, no ens aixecarem de la taula en aquest sentit, però la part de la fiscalia al congrés no ajuda que hi hagi diàleg. Alguns tenen pressa que se suspengui els presos polítics”, i això, diu Lluís, “no ajuda al diàleg”. 
Sobre la situació que està vivint la seva família mentre Josep Rull està en presó preventiva, Lluís ha afirmat que “saber que hi ha un país, no només Terrassa, que dona suport als presos suposa un escalf molt gran i ens dona molta força, no només als familiars sinó a tots els implicats.Tenim tot un país que ens transmet la seva força. Els presos segueixen amb les conviccions més fermes que mai”.
Mertixell Lluís també ha parlat de la celebració de l’1-O. “Tenim un govern legítim que es va comprometre a fer una cosa i la vol complir. L’1-O els ciutadans van decidir lliurement el seu futur i va ser un fet històric malauradament tacat per les forces de seguretat estatals”.
Respecta a la proposta electoral de Junts per Terrassa, la número 3 de la formació ha dit que “les mesures del seu grup es basen en un canvi en la manera de gestionar la ciutat, les polítiques públiques, els problemes d’atur, la neteja... Les maneres de governar seria el canvi més gran”.
La dona del diputat de Junts per Terrassa ha explicat que quan Josep Rull era tertulià de Ràdio Estel “tornava dels debats d’aquesta casa amb alegria, un cop passat al govern, trobava a faltar molt aquests moments”.
Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció