En directe

L'Evangeli del dia

RÀDIO ESTEL

Meritxell Lluís, “els presos segueixen amb les conviccions més fermes que mai"

Segons Meritxell Lluís s’està vivint una situació excepcional. “És la primera vegada que tant al Congrés com al Senat va haver-hi presos polítics jurant el…

23 maig 2019

Comparteix
Segons Meritxell Lluís s’està vivint una situació excepcional. “És la primera vegada que tant al Congrés com al Senat va haver-hi presos polítics jurant el càrrec”. Sobre determinats comportaments de diputats durant la sessió de dimarts a la cambra baixa, Lluís ha afirmat que “semblava pitjor que un pati d’escola”. La parella de Josep Rull també ha parlat del retrobament d’aquest dimarts de diputats catalans amb els presos polítics a la cambra baixa. Meritxell Lluís ha assegurat que en el cas d’Inés Arrimadas “van ser ells que van anar a trobar-la i ella els va tornar la salutació. En canvi, Albert Rivera els va girar la cara.”
Pel que fa a una possible sentència ja escrita del Tribunal Suprem sobre el judici del procés, la número 3 de Junts per Terrassa ha volgut remarcar que “espera que la decisió final no estigui dictada”. En aquest sentit, Lluís ha explicat que podria ser que “l’esquelet de la sentència ja estigués pensat. La lletra no està escrita, pero la música sí. Tenim el convenciment que l’única sentència és l'absolució ja que es va fer el que és més lícit en una democràcia, posar unes urnes". Segons Meritxell Lluís, els conflictes polítics no es poden dirimir per la via judicial i sobre reprendre el diàleg assegura que “nosaltres no pararem mai de confiar en la via de la negociació i la via política, no ens aixecarem de la taula en aquest sentit, però la part de la fiscalia al congrés no ajuda que hi hagi diàleg. Alguns tenen pressa que se suspengui els presos polítics”, i això, diu Lluís, “no ajuda al diàleg”. 
Sobre la situació que està vivint la seva família mentre Josep Rull està en presó preventiva, Lluís ha afirmat que “saber que hi ha un país, no només Terrassa, que dona suport als presos suposa un escalf molt gran i ens dona molta força, no només als familiars sinó a tots els implicats.Tenim tot un país que ens transmet la seva força. Els presos segueixen amb les conviccions més fermes que mai”.
Mertixell Lluís també ha parlat de la celebració de l’1-O. “Tenim un govern legítim que es va comprometre a fer una cosa i la vol complir. L’1-O els ciutadans van decidir lliurement el seu futur i va ser un fet històric malauradament tacat per les forces de seguretat estatals”.
Respecta a la proposta electoral de Junts per Terrassa, la número 3 de la formació ha dit que “les mesures del seu grup es basen en un canvi en la manera de gestionar la ciutat, les polítiques públiques, els problemes d’atur, la neteja... Les maneres de governar seria el canvi més gran”.
La dona del diputat de Junts per Terrassa ha explicat que quan Josep Rull era tertulià de Ràdio Estel “tornava dels debats d’aquesta casa amb alegria, un cop passat al govern, trobava a faltar molt aquests moments”.
Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció